Elmenekültek a csempészek

TK

2011. december 1., csütörtök 19:11

Hetvenmillió forint értékű cigarettát vittek gumicsónakon a csempészek a Tiszán; miután menekülniük kellett a rendőrök elől, a dohányáru egy részét a vízi járművel együtt felgyújtották – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Fedor Rita elmondta: a csempészekről a hatóságok szerda éjjel kaptak információt a sátoraljaújhelyi úgynevezett magyar–szlovák közös kapcsolattartási pont munkatársaitól. A főhadnagy tájékoztatása szerint a csempészek az ukrán–magyar–szlovák hármas határ tiszai szakaszán haladtak gumicsónakkal, amely dobozokkal volt megpakolva. A partra riasztott hatóságok többször felszólították a csónakban tartózkodókat arra, hogy kössenek ki, de azok nem tettek eleget a kérésnek. Végül a csempészek a Tisza Tiszakanyár és Szabolcsveresmart közötti szakaszán eveztek ki a parthoz, ott a szállítmány jelentős részét kipakolták, a gumicsónakot és az azon maradt dobozokat felgyújtották, majd elmenekültek a helyszínről.

A szóvivő hozzátette: a csempészek a dobozokban cigarettát szállítottak, annak értéke megközelítette a 70 millió forintot. A csempészek felkutatására az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) indított nyomozást.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.