Eloltották a tüzet Zamárdiban

LM

2012. május 27., vasárnap 21:12, frissítve: hétfő 12:50

Estére sikerült eloltani a tüzet Zamárdi Siófok felőli végénél, a 7-es számú főút mellett, ahol több tucatnyi üres, nádtetős piaci pavilon kapott lángra vasárnap; személyi sérülés nem történt, vizsgálat indult annak kiderítésére, történt-e gyújtogatás.

Páli Richárd, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a 4500 négyzetméteres üres piactéren – ahol időszakosan és csak részben működik piac – sikerült időben lokalizálni a lángokat, így a tűz nem terjedt tovább, nem okozott kárt a közeli épületekben.

A siófokiak mellett veszprémi és székesfehérvári tűzoltók is részt vettek az oltásban. A rendőrség a katasztrófavédőkkel közösen vizsgálja a tűz keletkezésének okát. Karsay Kornél, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatban korábban annyit közölt, hogy felmerült a gyújtogatás gyanúja; a tűzeset körülményeit jelenleg a siófoki rendőrkapitányság vizsgálja.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.