Elszállították a Gödön talált gránátot

WL

2012. július 31., kedd 21:35

A tűzszerészek kedd este elszállították Gödről azt a lövedéket, amelyet egy családi ház udvarán találtak, a rendőrök a területi zárást feloldották – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája.

A rendőrök délután lakossági bejelentés alapján mentek ki Gödre, a Pesti út 40. szám alatti családi házhoz. A Magyar Honvédség tűzszerészei a helyszínen megállapították, hogy a lövedék egy sérült gyújtószerkezetű második világháborús szovjet repeszromboló gránát.

A robbanóeszközt a honvédség tűzszerészei a rendőrség által kijelölt helyen megsemmisítik. Az eset miatt a rendőrök egy 100 méteres sugarú körben lezárták a környéket, ez érintette a 2-es út egy szakaszát, valamint a helyi vasútállomást is. A házakat kiürítették. Mostanra a területi lezárást feloldották, a lakók visszatérhettek otthonaikba – mondta a HM sajtóügyeletese.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.