Elütöttek egy mentőst

BL

2012. május 5., szombat 19:37

Egy sérült ellátása közben elgázoltak egy mentődolgozót Budapesten – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szombaton.

A szóvivő tájékoztatása szerint a mentőket péntek délután egy balesethez riasztották a budai alsó rakpartra. A sérültet hordágyra fektették, majd a mentősofőr a kocsi mellett állva éppen az infúzió összeszerelésében segített, amikor egy személyautó a feltorlódott kocsisort kikerülve előbb lefékezett mellette, majd gázt adva úgy hajtott el, hogy közben elsodorta a mentőst. A mentődolgozó az ütéstől elejtette az infúziót, miután megvizsgálták, kiderült, hogy medencetáji zúzódást szenvedett. Az ügyben rendőrségi eljárás indult – tette hozzá a mentőszolgálat szóvivője.

Az egészségügyért felelős államtitkárság kezdeményezésére, 2010 végén módosították az egészségügyről szóló törvényt, amelynek értelmében 2011. január óta valamennyi egészségügyi dolgozó a munkavégzése során – így a mentődolgozó is – közfeladatot ellátó személynek minősül. A büntetőtörvénykönyv alapján egyes bűncselekmények súlyosabbnak minősülnek, ha azokat közfeladatot ellátó személy ellen követik el.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.