Fegyverrel tért vissza, de ettől nem változott az árfolyam

2012. augusztus 2., csütörtök 16:30, frissítve: csütörtök 16:45

Fegyverrel akart kirabolni egy 24 éves férfi egy belvárosi pénzváltót, de az alkalmazott nem teljesítette a követelést, a rendőrök elfogták az elkövetőt – közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.

Mint írták, egy férfi szerdán kora délután belépett a pénzváltóba, majd az euró átváltási kurzusáról érdeklődött, az alkalmazott pedig tájékoztatta, hogy 280 forintért adnak egy eurót. A férfi távozott, néhány órával később már egy fegyverrel tért vissza, amit a női alkalmazottra szegezett az üvegfalon keresztül és azt mondta: „Fel a kezekkel!” Az alkalmazott nem teljesítette a követelést, a támadó felszólítására annyit közölt vele, hogy „akkor is 280 forint az euró!”. Ezt követően a férfi értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről. A támadás során sem lövés, sem sérülés nem történt.

A nő értesítette a rendőrséget, illetve a környékbeli pénzváltókat, és megadta az elkövető személyleírását. Nem sokkal később állampolgári bejelentés érkezett, hogy egy, a személyleírásnak megfelelő férfit láttak a Múzeum körúton, majd a rendőrök elfogták; ruhájából előkerült a támadáshoz használt fegyver, amely az elsődleges vélemény szerint gáz-riasztófegyver. F. Zsolt kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését, a BRFK rablás miatt folytat eljárást ellene és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését is.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Katona Mariann

Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint Habony Árpád inkább szak, mint ember, de a munkájához ért. Interjú.

Vég Márton

Titkos budapesti albérletek menekülteknek

Azt is eltitkolta a kormány, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

Molnár Csaba

Miért innák a legdrágább ásványvizet, ha sokkal többért nyerset is kaphatnak?

Az amerikai yuppie-k úgy veszik literenként 1800 forintért a tömény baktériumtenyészetet, mint a cukrot.

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.