Fejszével és bottal támadtak egy családra a IX. kerületben

Markotay

2017. október 1., vasárnap 17:35, frissítve: vasárnap 21:59

Még a hét végén elfogtak és őrizetbe vettek három embert, akik a gyanú szerint fejszével és botokkal támadtak egy családra a főváros IX. kerületében. A Kerekerdő parkban szombat délelőtt Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot, a park még kora délután is tele volt családokkal, gyerekekkel. Az Indexnek egy olvasó jelezte levélben, hogy kora délután durva konfliktus történt. Beszámolója szerint egy nagyobb csoport – négy-öt férfi és családjuk – fejszével és bottal jelentek meg a helyszínen, és bántalmaztak egy családot, főleg annak férfi tagját. „Fejszével mértek ütést a fejére (a tompa oldalával). A férfi elterült, utána még ököllel ütötték, és kocsival elhagyták a helyszínt” – számolt be róla a szemtanú.

Mint írta, a verekedő családból egy anyuka hívta az „erősítést”, mert a gyerekeik (8-10 évesek) összetűzésbe keveredtek más kisgyerekekkel. De végül talán nem is a „megfelelő” apukának mentek neki. A támadó és a többiek a tér sarkán parkoltak le, majd az akció után elhajtottak. Az egyik szemtanú fel tudta írni az egyik autó rendszámát. A támadás idején sok család és gyermek volt a helyszínen, amelyek igyekeztek elhagyni a parkot – tette hozzá a levélíró.

A rendőrség honlapján az esetről kiadott közleményben azt írták: a ferencvárosi rendőrök elfogták azt a két férfit és nőt, akik előzetes szóváltást követően bántalmaztak egy másik férfit. A 38 éves budapesti V. György, a 23 éves budapesti M. Csaba és a 30 éves budapesti M. Renáta egy férfit bántalmazott a parkban, miután összevitatkoztak vele, majd autóval elmenekültek. M. Csaba ellen súlyos testi sértés és felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanújával, V. György és M. Renáta ellen súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást – közölték. A rendőrség a feltételezett elkövetőket őrizetbe vette.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.02.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.