Fejszével és bottal támadtak egy családra a IX. kerületben

2017. október 1., vasárnap 17:35, frissítve: vasárnap 21:59

Még a hét végén elfogtak és őrizetbe vettek három embert, akik a gyanú szerint fejszével és botokkal támadtak egy családra a főváros IX. kerületében. A Kerekerdő parkban szombat délelőtt Lázár Ervin tiszteletére avattak szobrot, a park még kora délután is tele volt családokkal, gyerekekkel. Az Indexnek egy olvasó jelezte levélben, hogy kora délután durva konfliktus történt. Beszámolója szerint egy nagyobb csoport – négy-öt férfi és családjuk – fejszével és bottal jelentek meg a helyszínen, és bántalmaztak egy családot, főleg annak férfi tagját. „Fejszével mértek ütést a fejére (a tompa oldalával). A férfi elterült, utána még ököllel ütötték, és kocsival elhagyták a helyszínt” – számolt be róla a szemtanú.

Mint írta, a verekedő családból egy anyuka hívta az „erősítést”, mert a gyerekeik (8-10 évesek) összetűzésbe keveredtek más kisgyerekekkel. De végül talán nem is a „megfelelő” apukának mentek neki. A támadó és a többiek a tér sarkán parkoltak le, majd az akció után elhajtottak. Az egyik szemtanú fel tudta írni az egyik autó rendszámát. A támadás idején sok család és gyermek volt a helyszínen, amelyek igyekeztek elhagyni a parkot – tette hozzá a levélíró.

A rendőrség honlapján az esetről kiadott közleményben azt írták: a ferencvárosi rendőrök elfogták azt a két férfit és nőt, akik előzetes szóváltást követően bántalmaztak egy másik férfit. A 38 éves budapesti V. György, a 23 éves budapesti M. Csaba és a 30 éves budapesti M. Renáta egy férfit bántalmazott a parkban, miután összevitatkoztak vele, majd autóval elmenekültek. M. Csaba ellen súlyos testi sértés és felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanújával, V. György és M. Renáta ellen súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indítottak eljárást – közölték. A rendőrség a feltételezett elkövetőket őrizetbe vette.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.02.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.