Feladta magát a budaörsi savazó

2017. október 4., szerda 15:14, frissítve: szerda 16:08

Feladta magát a rendőrségen a 23 éves F. Géza, aki a rendőrség adatai szerint augusztus 21-én este savat öntött egy Budaörsről Budapestre tartó, menetrend szerint járó busz ülésére.

Az ülésen később egy férfi foglalt helyet, akit meg is égetett a maró vegyület. A rendőrség a napokban felhívást tett közzé, a körözésben a savas ismeretlen fényképét is szerepeltette – a gyanúsított ugyanis térfigyelő kamera előtt „akciózott”.

Az ügyben a Budaörsi Rendőrkapitányság folytat majd nyomozást testi sértés kísérlete miatt.

Az egyelőre nincs bizonyítva, hogy a fiatal férfi követte el a 31-es buszon történt savazást is – ezen a járaton augusztus 15-én szintén maró anyagot öntöttek a műbőr ülésre, ami egy fiatal nőt sebzett meg.

Tarlós István főpolgármester augusztus végi sajtótájékoztatóján gyanúsnak nevezte az fővárosi közösségi közlekedésben az elmúlt hetekben történt zavarokat, köztük ezeket a savas támadásokat is, és ezzel összefüggésben említette, hogy a Budapesti Közlekedési Központ informatikai rendszerét többször is úgynevezett túlterheléses kibertámadások érték.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.