Felborult busz: egy év múltán is nyomoznak

2017. november 9., csütörtök 20:25, frissítve: csütörtök 20:37

Bár már közel egy éve történt, még mindig nyomoznak az M3-as autópályán tavaly öt halálos áldozatot követelő autóbusz-baleset ügyében – értesült a Magyar Nemzet. A jármű aranyvasárnap előestéjén a bécsi adventi vásárból tartott Debrecen felé, amikor Mezőkövesd és Mezőkeresztes között az M3-ason felborult.

– Az ügynek két gyanúsítottja van: egyikük a busz vezetője, a másik annak az autónak a sofőrje, aki a baleset előtt közvetlenül megelőzte az autóbuszt. Mindkettőjüket halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják, szabadlábon védekeznek – mondta el Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes főügyésze.

A baleset az elsődleges információk szerint azért következett be, mert a jeges úton a buszt előző autó megpördült. Az ütközést a busz sofőrje próbálta elkerülni, de elveszítette uralmát a jármű felett, ezért az felborult. Mögötte kilencen, köztük két mikrobusz csúszott egymásba.

Az ügyben még mindig zajlanak a tanúkihallgatások. Nemcsak a balesetben érintett kilenc gépkocsi vezetőit és utasait – közöttük több külföldit – hallgatják meg, hanem más közlekedőket is. Őket a rendőrség „közúti szuperfegyvere”, a VÉDA kamerarendszer segítségével azonosítják – derült ki a helyettes főügyész szavaiból. Egyelőre a szakértői vélemények is készülnek. A közlekedési véleményt ki kell egészíteni, az orvos szakértők pedig többek között azt vizsgálják, hogy a sérülések maradandók-e.

A baleset után az utazási iroda a felelőssége elismerése nélkül 500 ezer forintos gyorssegélyt ajánlott az áldozatok családtagjainak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.09.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.