Felborult egy busz Tótkomlósnál – több mint harmincan megsérültek

2017. október 6., péntek 06:58, frissítve: péntek 14:38

Pénteken a reggeli órákban egy munkásokat szállító busz tért le az útról, több fának is nekirohant, majd az oldalára borult Tótkomlós és Kaszaper között. A busz utasai közül az Országos Mentőszolgálat közlése szerint hárman súlyosan sérültek. A jármű alá szorult utasnak súlyos mellkasi sérülései vannak. Az utasok többsége az elsődleges információk alapján könnyebben sérült, ám ezt biztosan a röntgen- és CT-vizsgálatok elvégzése után lehet megállapítani – hangzott el az M1 csatornán.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, 21 mentőegységgel, köztük egy úgynevezett tömeges baleseti egységgel és két mentőhelikopterrel vonultak ki. Huszonöt embert vittek – az első, helyszíni információk szerint – könnyebb sérülésekkel a gyulai, a békéscsabai, az orosházi, a szegedi, a makói vagy a hódmezővásárhelyi kórházba. A három súlyos sérült közül egyet-egyet mentőhelikopter vitt a szegedi és a gyulai kórházba, egyet pedig mentőautó ugyancsak Gyulára. Három utast a mentők a helyszínen elláttak – tette hozzá Győrfi Pál.

Szabó Ferenc orvosigazgató az MTI-nek elmondta, egy sérültnek olyan súlyos, életveszélyes mellkasi sérülései vannak, hogy biztosítani kellett a légútját, ezután mentőhelikopterrel átvitték a szegedi klinikára. Egy nőt arckoponyatöréssel vettek fel, további három, kisebb zúzódást szenvedett beteget is ott tartanak megfigyelésre. Egy sérültet hazaengedtek. A békéscsabai tagintézménybe került nyolc sérült közül egy ember lábszár-, egy másik kulcscsonttörést szenvedett, őket felvették a kórházba, négy embert hazaengedtek, kettőt jelenleg is vizsgálnak – mondta Boros Zoltán, a kórház orvosigazgató-helyettese.

Varga Endre, a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikájának tanszékvezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hozzájuk egyelőre egy beteg érkezett meg, valószínűleg ő vezette a buszt. A 65 éves férfi súlyos, életveszélyes állapotban volt, életmentő műtétet végeztek rajta. Állapota jelenleg stabil, a keringése jó, a tudata tiszta, de további műtétre vagy műtétekre lesz majd szükség a teljes felépüléshez – mondta.

Duray Gergely, az Orosházi Kórház főigazgatója utóbb azt közölte, hogy a hozzájuk vitt mind a hat ember súlyos sérüléseket szenvedett. Egyet közülük koponyasérüléssel továbbvittek a szegedi klinikára, öt ember állapota súlyos, de stabil.

Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szegedi és nagyszénási szakemberek darukkal talpra állították az oldalára borult buszt, a műszaki mentés befejeződött.

Délután egy óra után befejeződött a helyszínelés, a rendőrség feloldotta az útlezárást - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Vargáné Szombati Andrea szóvivő elmondta, a buszon a sofőrrel együtt 38-an utaztak. Harmincegy sérültet láttak el a mentők, közülük 28-at – 23 nőt és 5 férfit – vittek kórházba. Heten nem sérültek meg – közölte. A busz műszaki mentése már korábban befejeződött.

Az MTI információi szerint a busz a tótkomlósi Rimax Kft.-be vitte a dolgozókat. A cég fűnyírózsákok gyártásával foglalkozik, az üzemben a varroda mellett van egy fröccsöntő részleg is.

A szerkesztő ajánlja

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például a nácikkal kollaboráló francia politikusoktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.

Lándori Tamás

Döntenek ma a lúgos perben: összeszedtük a vád és a védelem főbb állításait

A negyedik – és minden valószínűség szerint nem az utolsó – bírói tanács dönt a bűncselekmény ügyében.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

x
Rendkívüli hír