Felfüggesztettet kapott a kórházi ápolókra támadó orosz férfi Keszthelyen

MN

2017. október 2., hétfő 16:28, frissítve: hétfő 17:01

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Keszthelyi Járásbíróság azt az orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az őt ellátó ápolókra.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 41 éves orosz férfi szeptember 19-én késő este egy hévízi szálloda bárjában italozott. A nagy mennyiségű szeszes italtól erősen ittas állapotba került, emiatt a bárszékről a padlóra esett. A mozdulatlanul a földön fekvő férfival a személyzet nem tudott kommunikálni, ezért  – attól tartva, hogy az orosz vendég fejsérülést szenvedett – mentőt hívtak. 

A férfit a keszthelyi kórház sebészeti ambulanciájára szállították, ahonnan CT-vizsgálatra vitték. A vizsgálóhelyiségben a férfi hirtelen felugrott, és futni kezdett a CT berendezés körül, miközben több infúziós állványt is feldöntött, térden rúgta az egyik ápolónőt, a kollégája segítségére siető mentőápolót pedig két kézzel ellökte. 

A tomboló férfit további segítséggel sikerült csak megfékezni, az erőszakos indulatkitörései miatt kihívott rendőrök is csak „kényszerítő eszköz” alkalmazásával tudtak intézkedni vele szemben. A tettét elismerő orosz férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, és tíz nappal a cselekménye után bíróság elé is állította.

 

A szerkesztő ajánlja