Felpofozták és kirabolták a fiatalokat

WL

2012. május 8., kedd 22:55

Előzetes letartóztatásba helyezett a Székesfehérvári Törvényszék kedden két perkátai férfit, akik a hétvégén több fiatalt kiraboltak, megzsaroltak, illetve a tinédzsereket személyi szabadságukban korlátozták – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint Dunaújvárosban egy négyfős társaság két tagja három fiatallal kötözködni kezdett, míg két társuk figyelte őket. Többször megpofozták a fiatalokat, illetve az egyik sértettet lefejelték és ököllel megütötték. Két fiataltól elvették mobiltelefonját, amelyet később visszaadtak.

Ezután a három sértettet arra kényszerítették, hogy menjenek el velük az egyik közeli általános iskola focipályájához. Ott három fiú és egy lány tartózkodott. Egyikük a lány táskájából elvett tízezer forintot. Az egyik fiút megütötték, a másiktól elvették mobiltelefonját, de később négyszáz forint ellenében visszaadták.

Az esetről az egyik sértett értesítette a rendőrséget, a járőrök a helyszínen elfogtak két férfit. A másik kettőt másnap állították elő. A dunaújvárosi nyomozók egy 30 éves és egy 21 éves perkátai férfit rablás, zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. Az idősebbik tagadta tettét, a fiatalabbik nem tett vallomást. A négyfős társaság másik két tagja egyelőre tanú az ügyben.

A szóvivő közlése szerint a 30 éves férfi büntetett előéletű, korábban erőszakos közösülés, személyi szabadság megsértése, illetve ittas járművezetés miatt ítélték el. Lopás miatt ellene és a 21 éves férfi ellen is eljárás van folyamatban, tavaly szeptemberben előzetes letartóztatásba helyezték mindkettőjüket, március elején szabadultak. Keddi bírósági meghallgatásuk után a bíró elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.