Fogva tartották a prostituáltat

BL

2012. április 13., péntek 21:35, frissítve: péntek 21:47

Három-három év börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Városi Bíróság pénteken első fokon három vádlottat; egy nőt erőszakkal az autójukba ültettek, egy lakásban bezárva tartották, és prostitúcióra akarták kényszeríteni. Negyedik, többszörösen visszaeső társuk öt év fegyházat kapott.

Piegel Zsolt bírói tanácsa az elsőrendű vádlottat, Turi Elemért testi sértés és a személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése bűntettében találta bűnösnek, ezért három év börtönbüntetésre ítélte. A többszörös visszaeső másodrendű vádlottat, Lukács Zoltánt személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése, társtettesként elkövetett kitartottság, valamint zsarolás bűntettében találták bűnösnek, ezért öt év fegyházbüntetéssel sújtották.

A harmadrendű vádlottat, Sipos Évát testi sértés bűntettének kísérletében, személyi szabadság megsértésének társtettesként elkövetett bűntettében és társtettesként elkövetett kitartottság bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ezért három év börtönbüntetésre ítélte. A más bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetését töltő Bihari Sándor negyedrendű vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete, valamint személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése bűntette miatt három év börtönbüntetésre ítélte Piegel Zsolt tanácsa.

A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlott 2010 tavaszán a 44. számú főúton erőszakkal az autóba ültetett egy prostituáltat, és vádlott-társaikkal együtt arra akarták kényszeríteni, hogy egy kecskeméti lakásban prostituáltként dolgozzon, az ebből származó bevételt adja át nekik. A sértettet folyamatosan őrizték, telefonját is elvették. Mivel tiltakozott, az első-, a harmad- és a negyedrendű vádlott megütötte, ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértettnek négy nap elteltével a lakás erkélyéről sikerült egy járókelőtől segítséget kérnie.

Az ügyészség a másodrendű vádlottat azzal is vádolta, hogy volt élettársát prostitúcióra kényszerítette. A ügyész az ítéleteket tudomásul vette, a négy elítélt fellebbezett.

Az elsőrendű vádlottat a bíróság szabadlábra helyezte a jogerős ítéletig, mert indoklása szerint a kiszabott hároméves börtönbüntetésből az előzetes letartóztatásának beszámításával már kettőt letöltött, így a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn. A bíróság elutasította a másodrendű vádlott szabadlábra helyezési kérelmét, ő a döntés ellen fellebbezést jelent be. A harmadrendű vádlottat szabadlábon hagyta a bíróság a jogerős ítélet megszületéséig. Mivel az ügyész tudomásul vette az ítéleteket, másodfokon nem lehet súlyosbítani a büntetéseket.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.