Gázszivárgást okozott a fémtolvaj

tt

2012. május 2., szerda 16:00

Közveszély-okozás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki lopási kísérlete közben gázszivárgást idézett elő Szolnokon – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint az ismeretlen még vasárnap este próbálta meg ellopni a Fűrész utcában egy használaton kívüli söröző épületének bilincsekkel a falba rögzített, 70 centiméter hosszú gázcsonkját.
Bár az elkövető nem járt sikerrel, az elvágott csőből szivárogni kezdett a gáz. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség tíz tűzoltója két gépjárművel vonult a helyszínre, és a gáz kiáramlását vízsugárral csillapították.

Miután a vezeték a gázcsap alatt rongálódott meg, a szolgáltató szakembereinek a föld alatt lévő csonkig kellett leásniuk, hogy megszüntessék a gázömlést. A hiba elhárításáig az áramszolgáltató az egész utcát áramtalanította.
A veszélyhelyzet megszüntetéséig a környéken lévő nyolc családi házból ideiglenesen 18 embert telepítettek ki. A rendőrség közveszélyokozás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.