Gyermekprostitúcióval és kábítószer-birtoklással gyanúsítanak két férfit

MN

2017. október 5., csütörtök 12:44, frissítve: csütörtök 12:47

Elfogták azt a két gyöngyösi férfit, aki az év eleje óta prostitúcióra kényszerített egy felnőttkorú és egy fiatalkorú lányt. Internetes hirdetéssel szerveztek a két nőnek alkalmi partnereket, az abból befolyt pénz jelentős részét maguknak tartották meg – írja a rendőrség a honlapján.

A 23 éves M. Arnoldot és a 46 éves M. Józsefet előállították a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol ellenük – őrizetbe vételük mellett – kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználása bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a két férfi előzetes letartóztatására. Az eljárásban felmerült információ arra vonatkozóan is, hogy G. Máté 23 éves gyöngyösi lakos a hirdetések kezelésével, szerkesztésével segített a másik két gyanúsítottnak, így ellene prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A házkutatások során a rendőrök egy közeli ingatlan pincéjében cannabist, illetve a termesztéséhez használt tárgyakat is találtak. Az ott lakó 41 éves Sz. Istvánt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Továbbá a rendőrök egy gyöngyösoroszi lakóingatlanban is lefoglaltak több – feltehetőleg – új pszichoaktív anyagot, azok szakértői vizsgálata után további gyanúsítottak kihallgatása várható.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.