Gyermekprostitúcióval és kábítószer-birtoklással gyanúsítanak két férfit

MN

2017. október 5., csütörtök 12:44, frissítve: csütörtök 12:47

Elfogták azt a két gyöngyösi férfit, aki az év eleje óta prostitúcióra kényszerített egy felnőttkorú és egy fiatalkorú lányt. Internetes hirdetéssel szerveztek a két nőnek alkalmi partnereket, az abból befolyt pénz jelentős részét maguknak tartották meg – írja a rendőrség a honlapján.

A 23 éves M. Arnoldot és a 46 éves M. Józsefet előállították a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol ellenük – őrizetbe vételük mellett – kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználása bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a két férfi előzetes letartóztatására. Az eljárásban felmerült információ arra vonatkozóan is, hogy G. Máté 23 éves gyöngyösi lakos a hirdetések kezelésével, szerkesztésével segített a másik két gyanúsítottnak, így ellene prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

A házkutatások során a rendőrök egy közeli ingatlan pincéjében cannabist, illetve a termesztéséhez használt tárgyakat is találtak. Az ott lakó 41 éves Sz. Istvánt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán kábítószer-birtoklás bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Továbbá a rendőrök egy gyöngyösoroszi lakóingatlanban is lefoglaltak több – feltehetőleg – új pszichoaktív anyagot, azok szakértői vizsgálata után további gyanúsítottak kihallgatása várható.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul.

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.