Halálos fenyegetést kapott a polgármester

WA

2011. december 12., hétfő 21:12

A Vörös Brigádok halálos fenyegetését – és nyomatékul két 40-es kaliberű lőszert – tartalmazó levelet kapott Gianni Alemanno római polgármester hétfőn, három nappal azután, hogy egy levélbomba megsebesített egy olasz adóhivatali vezetőt; ismeretlenek szintén lőszert küldtek az olasz igazságügyi miniszternek.

A polgármester szóvivője elmondta, hogy a halálos fenyegetést a Vörös Brigádok szélsőbaloldali terrorszervezet egyik néhai tagjáról elnevezett csoport írta alá. A csoport Mario Galesinak a nevét vette fel, aki 2003 márciusában Toszkánában, a rendfenntartókkal egy vonaton vívott tűzpárbajban vesztette életét.

Az olasz média szerint két lőszert tartalmazó – nyilvánvalóan fenyegetésnek szánt – levelet kapott Paola Severino igazságügyi miniszter is, bár a levél feladójaként még egyetlen csoport sem jelentkezett.

Az olasz rendőrséget készültségbe helyezték, miután múlt pénteken anarchisták által küldött levélbomba robbant fel az olasz adóhivatal egyik Róma környéki irodájában, s az intézmény igazgatója megsebesült. Egy nappal korábban sikertelen merényletet kíséreltek meg a legnagyobb német pénzintézet, a Deutsche Bank elnöke ellen.

A Mario Monti vezette olasz kormány komoly megszorításokat – köztük új adókat – fogadott el nemrégiben a súlyos államháztartási helyzet javítása, a magas államadósság lefaragása érdekében.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.