Három év – Játékpisztollyal próbálta kirabolni az üzletet

WA

2012. június 28., csütörtök 10:25

Jogerősen 3 év 1 hónap börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a kábítószerfüggő szegedi férfit, aki játék pisztollyal próbált meg kirabolni egy üzletet.

A jelenleg 25 esztendős Csiszár Imre 2009 tavaszán egy szegedi középiskolában tanult, miután kőműves szakképesítést szerzett. A fiatalembert annak idején a rendőrök egy hónapon belül kétszer is igazoltatták, egyik alkalommal kábítószert találtak nála, másik alkalommal bebizonyosodott, hogy drogot fogyasztott. Mivel vállalta, hogy kábítószer-függőséget gyógyító kezelésen vesz részt, az ellene indult nyomozásokat egy évre felfüggesztették. A vádlott a kezelést pár hónap után azonban megszakította, így nem felelt meg az elterelés feltételeinek.

2009. szeptember 2-án arcát törülközővel eltakarva lépett be egy szegedi élelmiszerüzletbe. A pénztárosnőtől – mint később kiderült – játék pisztollyal fenyegetőzve követelt pénzt, az alkalmazott azonban a felszólításnak nem tett eleget, ezért a vádlott maga vett ki a kasszából egy köteg ezerforintost. A pénzt azonban nem tudta magával vinni, mert a pénztáros az egyik vevő közreműködésével lefegyverezte. A helyszínről elmenekült vádlott a rabláshoz használt tárgyakat sportzsákba rakta, majd a Tiszába dobta, ahol azt megtalálták.

A fiatalembert másnap reggel fogták el a rendőrök, kiderült, az is, hogy nem sokkal korábban kábítószert fogyasztott. A táblabíróság rablás kísérletében és kábítószerrel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.