Idős anyjára gyújtotta a házat, keresik a debreceni férfit

MN

2017. szeptember 13., szerda 15:35, frissítve: szerda 16:12

Emberölési kísérlet gyanújával körözi Elek Lajost a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, megtalálásához pedig a lakosság segítségét is kérik.


 

A rendőrség eddigi adatai szerint a 30 éves debreceni férfi szerda reggel hét óra körül egy szekrénybe zárta idős anyját egy Petőfi téri 22 emeletes panelházban. Ezután a lakásuk folyosóján ruhákat gyújtott fel, és elment otthonról.

Az ajtó alól kiáramló füstöt két szomszéd vette észre: betörtek a lakásba, kimentették a halálra ítélt asszonyt, majd értesítették a katasztrófavédelem, és a rendőrség munkatársait.

Mivel a gyújtogatót eddig nem sikerült előkeríteni, a rendőrség országos körözést adott ki ellene: kérik, hogy aki a fotó alapján felismeri Elek Lajost, tud hollétéről, az lehetőség szerint jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán (Debrecen, Kossuth utca 20. szám), a nap huszonnégy órájában elérhető 06-52-457-040-es telefonszámon, a Telefontanú 06-80-555-111-es ingyenesen hívható, zöld számán vagy a 112-es központi segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.