Idős anyjára gyújtotta a házat, keresik a debreceni férfit

MN

2017. szeptember 13., szerda 15:35, frissítve: szerda 16:12

Emberölési kísérlet gyanújával körözi Elek Lajost a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, megtalálásához pedig a lakosság segítségét is kérik.


 

A rendőrség eddigi adatai szerint a 30 éves debreceni férfi szerda reggel hét óra körül egy szekrénybe zárta idős anyját egy Petőfi téri 22 emeletes panelházban. Ezután a lakásuk folyosóján ruhákat gyújtott fel, és elment otthonról.

Az ajtó alól kiáramló füstöt két szomszéd vette észre: betörtek a lakásba, kimentették a halálra ítélt asszonyt, majd értesítették a katasztrófavédelem, és a rendőrség munkatársait.

Mivel a gyújtogatót eddig nem sikerült előkeríteni, a rendőrség országos körözést adott ki ellene: kérik, hogy aki a fotó alapján felismeri Elek Lajost, tud hollétéről, az lehetőség szerint jelentkezzen személyesen a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán (Debrecen, Kossuth utca 20. szám), a nap huszonnégy órájában elérhető 06-52-457-040-es telefonszámon, a Telefontanú 06-80-555-111-es ingyenesen hívható, zöld számán vagy a 112-es központi segélyhívó számon. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.