Idős nőktől lopott B. Beáta, egyiküket bántalmazta is

MN

2017. november 1., szerda 13:31, frissítve: szerda 14:46

Őrizetbe vettek a kiskunfélegyházi rendőrök egy 23 éves nőt, aki a gyanú szerint több idős asszonyt is meglopott a településen, egyiküknek súlyos sérülést is okozva.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint október 25-én reggel egy 84 éves helyi lakos Kiskunfélegyházán gyalogolt, gurulós járókeretét maga előtt tolva, amikor elhaladt mellette egy kerékpáros. Az akkor még ismeretlen személy az idős hölgy járókeretének tárolójából kikapta a táskáját, és azzal együtt elmenekült a helyszínről. A táskában készpénz, személyes iratok, mobiltelefon, kulcsok és orvosi papírok voltak.

Még aznap este is történt egy hasonló eset a településen. Egy 83 éves helyi asszony kerékpározott, amikor a csomagtartójából egy másik kétkerekűvel közlekedő személy kikapta a táskáját. Az eltulajdonított táskában okmányok, készpénz, szemüveg és különböző személyes dokumentumok voltak.

Október 30-án egy 87 éves nő volt az áldozat. Az elkövető egy épület falához lökte, és kezéből a táskáját – amiben készpénz, mobiltelefon és személyes okmányok voltak – kitépte, majd elmenekült.

Azon a napon is lecsapott még egyszer. Megszólított egy 69 éves helyi lakost, és pénzt kért tőle. Mikor az asszony a kérést megtagadta, a nő a táska felé nyúlt. A sértett védekezésként táskájával többször megütötte támadóját, aki a földre lökte az idős hölgyet, és elmenekült a helyszínről. Az esés következtében a sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

A kiskunfélegyházi rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 23 éves helyi lakost, akit otthonában fogtak el október 31-én. B. Beátát gyanúsítottként hallgatták ki, majd kétrendbeli lopás vétség, egyrendbeli rablás bűntett, egyrendbeli lopás vétség kísérlet és egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.