Idős nőktől lopott B. Beáta, egyiküket bántalmazta is

MN

2017. november 1., szerda 13:31, frissítve: szerda 14:46

Őrizetbe vettek a kiskunfélegyházi rendőrök egy 23 éves nőt, aki a gyanú szerint több idős asszonyt is meglopott a településen, egyiküknek súlyos sérülést is okozva.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint október 25-én reggel egy 84 éves helyi lakos Kiskunfélegyházán gyalogolt, gurulós járókeretét maga előtt tolva, amikor elhaladt mellette egy kerékpáros. Az akkor még ismeretlen személy az idős hölgy járókeretének tárolójából kikapta a táskáját, és azzal együtt elmenekült a helyszínről. A táskában készpénz, személyes iratok, mobiltelefon, kulcsok és orvosi papírok voltak.

Még aznap este is történt egy hasonló eset a településen. Egy 83 éves helyi asszony kerékpározott, amikor a csomagtartójából egy másik kétkerekűvel közlekedő személy kikapta a táskáját. Az eltulajdonított táskában okmányok, készpénz, szemüveg és különböző személyes dokumentumok voltak.

Október 30-án egy 87 éves nő volt az áldozat. Az elkövető egy épület falához lökte, és kezéből a táskáját – amiben készpénz, mobiltelefon és személyes okmányok voltak – kitépte, majd elmenekült.

Azon a napon is lecsapott még egyszer. Megszólított egy 69 éves helyi lakost, és pénzt kért tőle. Mikor az asszony a kérést megtagadta, a nő a táska felé nyúlt. A sértett védekezésként táskájával többször megütötte támadóját, aki a földre lökte az idős hölgyet, és elmenekült a helyszínről. Az esés következtében a sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérülést szenvedett.

A kiskunfélegyházi rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 23 éves helyi lakost, akit otthonában fogtak el október 31-én. B. Beátát gyanúsítottként hallgatták ki, majd kétrendbeli lopás vétség, egyrendbeli rablás bűntett, egyrendbeli lopás vétség kísérlet és egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.