Jósnőnek adta ki magát két nógrádi férfi

MN

2018. január 23., kedd 08:40, frissítve: kedd 10:21

Önbíráskodás bűntette miatt emeltek vádat két büntetett előéletű, nógrádi férfi ellen, akik még 2016 szeptemberében fenyegetéssel vettek rá egy zalai férfit, hogy az általuk állítólagosan elvégzett rontáslevételért 80 ezer forintot fizessen – derül ki az ügyészség közleményéből.

A tájékoztatás szerint az élettársi kapcsolatban élő férfiak álnéven regisztrált felhasználók voltak a Facebookon, és magukat jósnőként hirdetve kerültek kapcsolatba a sértett zalai férfivel. Közölték vele, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, és mivel szerintük a sértetten és a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandók róluk a rontást levenni, hogy a várható tragédiák bekövetkezését megakadályozzák.

A sértett a – vádlottak állítása szerint a Facebookon keresztül elvégzett – rontáslevétel ellenértékét nem fizette ki, mire ők telefonon és a közösségi oldalon is többször megfenyegették, hogy visszateszik a családjára az átkot, és „ravatalra kerül”, ha nem fizet. Követelték rajta az elvégzett szolgáltatás és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, valamint a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget, összesen 80 ezer forintot.

A fenyegetés hatására a sértett átutalta a követelt összeget az elkövetők bankszámlájára, mely kárösszeg a nyomozás során nem térült meg. A két férfivel szemben önbíráskodás bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.