Jósnőnek adta ki magát két nógrádi férfi

MN

2018. január 23., kedd 08:40, frissítve: kedd 10:21

Önbíráskodás bűntette miatt emeltek vádat két büntetett előéletű, nógrádi férfi ellen, akik még 2016 szeptemberében fenyegetéssel vettek rá egy zalai férfit, hogy az általuk állítólagosan elvégzett rontáslevételért 80 ezer forintot fizessen – derül ki az ügyészség közleményéből.

A tájékoztatás szerint az élettársi kapcsolatban élő férfiak álnéven regisztrált felhasználók voltak a Facebookon, és magukat jósnőként hirdetve kerültek kapcsolatba a sértett zalai férfivel. Közölték vele, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, és mivel szerintük a sértetten és a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandók róluk a rontást levenni, hogy a várható tragédiák bekövetkezését megakadályozzák.

A sértett a – vádlottak állítása szerint a Facebookon keresztül elvégzett – rontáslevétel ellenértékét nem fizette ki, mire ők telefonon és a közösségi oldalon is többször megfenyegették, hogy visszateszik a családjára az átkot, és „ravatalra kerül”, ha nem fizet. Követelték rajta az elvégzett szolgáltatás és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét, valamint a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget, összesen 80 ezer forintot.

A fenyegetés hatására a sértett átutalta a követelt összeget az elkövetők bankszámlájára, mely kárösszeg a nyomozás során nem térült meg. A két férfivel szemben önbíráskodás bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.