Kalasnyikovval lövöldözött egy férfi Kiskunhalason

BO

2016. március 16., szerda 10:54, frissítve: csütörtök 08:33

A férfi többször megfenyegette a Facebookon dr. Téglás Péter városi főügyészt, majd ma reggel a járásbíróság épülete előtt le akarta lőni.

A 444.hu a Halasmédia Online oldalán talált rá a hírre. Ahogy utóbbi oldal írja, a kalasnyikovos férfi egy dobozban próbálta meg bevinni a gépfegyvert az ellenőrzőkapun. Amikor a biztonsági őr észrevette, a férfi a dobozból előrántotta a fegyvert, és túszként maga elé fogta az őrt, elindult az ügyészség felé, mondván, dr. Téglás Pétert keresi. Amint meglátta Téglás Péter főügyészt, négy-öt lövést adott le, ám a golyók nem találtak el senkit, az épület falába fúródtak. Az oldal úgy tudja, a másik biztonsági őr hátulról fegyverezte le a kiskunmajsai férfit, amit az ATV is megerősített.

A férfi az intézkedés közben eszméletét vesztette. Az Országos Mentőszolgálat az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy nem sérült meg senki, egy férfit azonban rendőri kísérettel kórházba vittek. Az ügyészségnek és a bíróságnak helyet adó épület előtti területet a rendőrség lezárta, a kapuknál rendőrök posztolnak, a főbejárat előtt a rendőrség bűnügyi helyszínelőinek furgonja áll. Fél egy körül több helyszínelő ment be az épületbe, egyikük videokamerával felvételeket készített a bejáratról és az épület előtti területről – tudatta az MTI.

Az ATV információi szerint az elkövető, B. János konkrétan azt sérelmezi, hogy egy 2014 augusztusában lefolytatott tárgyalás során a bíróság meghamisította a jegyzőkönyvet, hiszen ő maga arról felvételt készített, és a két anyag komoly eltéréseket mutat. Emiatt a férfi feljelentést is tett, amelyet az ügyészség nem vizsgált ki.

Az esettel kapcsolatban Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: a lövöldözőt a kiérkező rendőrök lefegyverezték. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrséggel együttműködve jár el, az esetről a későbbiekben adnak tájékoztatást, amint a nyomozás érdekei lehetővé teszik.

Megkeresésünkre Dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője közölte: a Baon.hu múlt heti cikkében szereplő B. János nem a kalasnyikovos lövöldöző.

Időközben egy forrásunk felhívta figyelmünket egy másik esetre is, mely még 2012-ben történt: csőbomba robbant fel egy kiskunmajsai tanyán. Az eset főszereplője itt is egy B. János, akiről forrásunk azt állítja: megegyezik a kalasnyikovos lövöldözővel. Ebben az esetben Dr. Schmidt Gábor nem adhatott ki információt, pontosabban azt írta: „a gyanúsított személyhez fűződő jogainak védelmére, valamint a nyomozás érdekeire figyelemmel nem áll módomban tájékoztatást adni”. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen kívül megkerestük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát és a Legfőbb Ügyészséget, akik nem válaszoltak, noha utóbbi szóvivője korábban az MTI-nek többször is nyilatkozott a nap folyamán.

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.