Kávéjába permetezőszert kevert

HF

2012. július 5., csütörtök 17:15

Előre kitervelten, aljas szándékból elkövetett emberölés kísérlete miatt nem jogerősen 12 év börtönre ítélt egy nőt a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön, aki meg akarta mérgezni egy alkalmazottjukat. Az asszony férje életveszélyt okozó testi sértés miatt 7 év börtönt kapott, unokájukat pedig személyi szabadság megsértése miatt felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtották.

Az ügy elsőrendű vádlottja, a Bugacpusztán állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó Igmándi Mihályné azért akarta megmérgezni a tanyájukon dolgozó – súlyosan fogyatékos – női alkalmazottat, hogy ne menjen máshova dolgozni. Az 66 éves elsőrendű vádlott és családtagjai erőn felül dolgoztatták és rendszeresen bántalmazták a sértettet. A nő el akart szökni, de az asszony és 76 éves férje – a másodrendű vádlott – éjszakára bezárta. Az asszony a sértett kávéjába permetezőszer kevert, aki ennek következtében elvesztette az eszméletét, az életét az azonnali orvosi segítség mentette meg.

A vádlottat ezután őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Igmándi Mihály másodrendű vádlottat csütörtökön hét év börtönbüntetésre ítélte a bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Őt az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolta, de ezt a bíróság megváltoztatta. A férfi ugyanis rábírt egy tanyájukon dolgozó nőt arra, hogy vállalja magára az elsőrendű vádlott által elkövetett bűncselekményt. Amikor ennek a nőnek a vallomása nem vezetett eredményre, a másodrendű vádlott a tanú kávéjába clozapine hatóanyagú gyógyszert tett, amely enyhe mérgezést okozott. A sértett nyolc napon belül gyógyult, de a szakértők szerint halált is okozhatott volna a szer. A vádirat szerint a vádlottak több embert is igyekeztek rábírni arra, hogy valótlan tartalmú vallomást tegyenek az ügyben, és ezért pénzt is kínáltak, sőt rátámadtak a velük szemben intézkedő rendőrökre, akik feljelentették az idős házaspárt.

A szabadlábon védekező Hordós János harmadrendű vádlottat – az idős házaspár unokáját – személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a bíróság egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, de végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért nyújt be fellebbezést, míg a másod- és a harmadrendű vádlottra kiszabott büntetést tudomásul vette. A vádlottak és védőik felmentésért nyújtanak be fellebbezést, a per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró elutasította a vádlottak szabadlábra helyezési kérelmét.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.