Késsel rabolta ki a trafikot, öt évre lecsukták

MTI

2017. január 12., csütörtök 17:39, frissítve: csütörtök 17:46

Öt év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly májusban késsel kényszerítette ki az eladótól egy debreceni trafik bevételét – közölte az ítélethirdetés után a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Tatár Tímea hozzátette: a nem jogerős elsőfokú ítélet szerint S. Imre öt évig a közügyeket sem gyakorolhatja, és a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen.

Emri Kinga bíró büntetőtanácsa az ügy első tárgyalási napján hirdetett ítéletet. A tényállás szerint a férfi 2016. május 14-én barátaival érkezett Hajdúböszörményből Debrecenbe, ahol egy panzióban szálltak meg.

Konyhakéssel ment pénzt szerezni

Másnap reggel a barátok hazamentek, de mivel a pénzük elfogyott, S. Imre elhatározta, hogy bűncselekmény útján szerez pénzt. A panzióban magához vett konyhakéssel elindult Debrecenben alkalmas helyszínt keresni, de a pünkösdi ünnepek miatt szinte minden üzlet zárva volt.

A belvárosban, a Darabos utca elején található nemzeti dohányboltot nyitva találta. Bement a trafikba, ahol rosszullétre hivatkozva vizet kért az eladótól. Miközben az eladó a vizet engedte, a vádlott felállt, a zsebéből elővette a 6 centiméter pengehosszúságú kést, és a bevétel átadására szólított fel. Az eladó a kasszát kinyitotta, és az abban lévő 106 500 forintnyi papírpénzt odaadta a vádlottnak.

A rablás után taxit hívott

S. Imre arra is figyelmeztette a trafik eladóját, hogy ne nyomja meg a pánikgombot, és ne hívja a rendőröket, majd távozott. Egy nonstop üzletben a boltosokkal taxit hívatott, először Hajdúböszörménybe vitette volna magát, majd az útirányt módosította Hajdúnánásra. A rendőrség azonban Hajdúvidet elhagyva a taxit feltartóztatta, és a vádlottat elfogta. S. Imrénél a rendőrök a pénzt és a kést is megtalálták.

S. Imre a bíróságon teljes, minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett, és elismerte bűnösségét. A vádlott bocsánatot kért a sértettől is, amiért megijesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt kért.

A vádlott előzetes letartóztatásban maradt – közölte a sajtószóvivő.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.