Késsel rabolta ki a trafikot, öt évre lecsukták

MTI

2017. január 12., csütörtök 17:39, frissítve: csütörtök 17:46

Öt év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly májusban késsel kényszerítette ki az eladótól egy debreceni trafik bevételét – közölte az ítélethirdetés után a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Tatár Tímea hozzátette: a nem jogerős elsőfokú ítélet szerint S. Imre öt évig a közügyeket sem gyakorolhatja, és a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen.

Emri Kinga bíró büntetőtanácsa az ügy első tárgyalási napján hirdetett ítéletet. A tényállás szerint a férfi 2016. május 14-én barátaival érkezett Hajdúböszörményből Debrecenbe, ahol egy panzióban szálltak meg.

Konyhakéssel ment pénzt szerezni

Másnap reggel a barátok hazamentek, de mivel a pénzük elfogyott, S. Imre elhatározta, hogy bűncselekmény útján szerez pénzt. A panzióban magához vett konyhakéssel elindult Debrecenben alkalmas helyszínt keresni, de a pünkösdi ünnepek miatt szinte minden üzlet zárva volt.

A belvárosban, a Darabos utca elején található nemzeti dohányboltot nyitva találta. Bement a trafikba, ahol rosszullétre hivatkozva vizet kért az eladótól. Miközben az eladó a vizet engedte, a vádlott felállt, a zsebéből elővette a 6 centiméter pengehosszúságú kést, és a bevétel átadására szólított fel. Az eladó a kasszát kinyitotta, és az abban lévő 106 500 forintnyi papírpénzt odaadta a vádlottnak.

A rablás után taxit hívott

S. Imre arra is figyelmeztette a trafik eladóját, hogy ne nyomja meg a pánikgombot, és ne hívja a rendőröket, majd távozott. Egy nonstop üzletben a boltosokkal taxit hívatott, először Hajdúböszörménybe vitette volna magát, majd az útirányt módosította Hajdúnánásra. A rendőrség azonban Hajdúvidet elhagyva a taxit feltartóztatta, és a vádlottat elfogta. S. Imrénél a rendőrök a pénzt és a kést is megtalálták.

S. Imre a bíróságon teljes, minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett, és elismerte bűnösségét. A vádlott bocsánatot kért a sértettől is, amiért megijesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is 3 nap gondolkodási időt kért.

A vádlott előzetes letartóztatásban maradt – közölte a sajtószóvivő.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.