Két kamionra is lecsaptak

LM

2012. június 11., hétfő 10:35

Hamis márkajelzésű ruhát szállító kamionokat tartóztattak fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a csengersimai és az ártándi magyar–román határátkelőhelyen – közölte a szervezet Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Kupecz József elmondta: a fuvarlevele szerint általános ruhaneműket szállító kamionok egyike Törökországból Lengyelországba, a másik pedig Törökországból Lettországba tartott.

A tételes vizsgálat során kiderült, hogy bálákba csomagolva 13 ezer hamis márkajelzésű póló, nadrág, törülköző, lepedő, párna- és paplanhuzat is volt a teherautókban – ismertette az őrnagy. Ránézésre is meg lehetett állapítani, hogy a termékek anyaga és kidolgozottsága is silány, a rajtuk lévő hamis jelzésekkel azonban alkalmasak arra, hogy a vásárlókat megtévesszék.A NAV a mintegy 16 millió forint értékű hamis terméket lefoglalta, és áru hamis megjelölése miatt mindkét esetben eljárást indított.

Az észak-alföldi régióban az idén már több mint százmillió forint értékben foglaltak le hamisított ruházati terméket a pénzügyőrök – tette hozzá a sajtóreferens.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.