Két munkás vesztette életét a TVK telepén

TK, LM

2012. június 14., csütörtök 16:04, frissítve: csütörtök 19:02

Két munkás vesztette életét a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepén – közölte a cég.

Tájékoztatása szerint az egyik üzemen végzett karbantartási munkálatok során hárman szenvedtek balesetet, az egészségügyi szolgáltató szakemberei megpróbálták őket újraéleszteni, de két ember esetében ez sikertelen volt.

A balesetet szenvedett emberek egy külső vállalkozó cég alkalmazottai voltak, mellettük egy további munkavállaló is könnyebben megsérült a mentésben, ő a TVK munkatársa. A sérülteket kórházba szállították. A cég a munkabaleset körülményeiről nem közölt részleteket; tájékoztatása szerint a baleset körülményeit, bekövetkezésének okait a külső és belső szakértők vizsgálják.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a külső vállalkozás munkatársai a jelenlegi információik szerint tartályfelújításon dolgoztak; a tartályt körbevették fóliával.
Hozzátette: a baleset körülményeit és részleteit még most vizsgálják, a megyei főkapitányság „forrónyomos csoportja” a helyszínen van. Elképzelhető, hogy a tartály festése közben a fólia alatt olyan gázok keletkeztek, amelyek valamifajta mérgezést okoztak.

A szóvivő hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindezek csak az első információk, hiszen a tanúk keresése és az adatgyűjtés jelenleg is tart. Dobi Tamás megerősítette, hogy a balesetben két férfi vesztette életét, a többiek könnyebb sérülést szenvedtek. Utóbbiak egyike az elhunytak kollégája, a másik pedig a vegyipari cég munkatársa, ő a mentés közben sérült meg.

Soron kívüli vizsgálatot rendeltek el

Soron kívüli iparbiztonsági vizsgálatot rendelt el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) tiszaújvárosi ipartelepének területén csütörtök délután történt halálos munkahelyi baleset körülményeinek tisztázására – közölte a szervezet az MTI-vel.

Hajdu Márton tűzoltó főhadnagy, az OKF helyettes szóvivője az MTI-vel azt közölte: a telephely egyik, csaknem 200 köbméteres tartályánál külső karbantartási munkálatokat végeztek a munkások. A tartályt és az állványzatot fóliával letakarták, és ez alatt dolgoztak. A baleset okának és körülményeinek vizsgálatát megkezdték. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kivonult a helyszínre. A környezeti mérések alapján megállapították, hogy az üzem környezetében tartózkodókat és a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti – olvasható a dokumentumban.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.