Kigyulladt a 400 millióért felújított iskola

KG

2012. augusztus 2., csütörtök 19:23, frissítve: csütörtök 19:26

Kigyulladt egy általános iskola tetőszerkezete csütörtökön Nyíregyházán; a nyári vakáció miatt üresen álló oktatási intézményből a tetőn szigetelési munkálatokat végző dolgozók közül ketten enyhe füstmérgezést szenvedtek.

A tűz a borbányai városrész háromszintes iskolájának bejárat feletti részén, mintegy 200 négyzetméteren pusztított – tapasztalta a távirati iroda munkatársa a helyszínen.

Takács Judit, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője elmondta, hogy a munkások riasztották a nyíregyházi tűzoltókat, akik hamar megakadályozták a nagy füsttel járó tűz továbbterjedését az épület többi szárnyára, de a tetőfedő anyag alatti üveggyapot sok helyen még mindig füstölög.

A tűzoltók a munkaterületről több gázpalackot is levittek, hogy megakadályozzák esetleges robbanásukat. A főhadnagy tájékoztatása szerint vissza kell bontani az érintett tetőrészt, amelyet meg is kezdtek a tűzoltók, hogy teljesen elolthassák a helyenként izzó gyapotot. A nyíregyházi tűzoltókat egy hajdúnánási egység is segítette.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa arról tájékoztatott, hogy a két munkás enyhe füstmérgezést szenvedett, őket a mentők megfigyelésre a helyi Jósa András Oktató Kórházba szállították. A térségi katasztrófavédelmi szervezet szóvivője szerint a tűzoltás utómunkálatai az esti óráig is elhúzódhatnak.

A nyíregyháza–borbányai általános iskolát mintegy 400 millió forintos költséggel most újították fel, a munkálatokból már csak a tető rendbehozása volt hátra a szeptemberi iskolakezdésig.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.