Kigyulladt egy nyolcszáz négyzetméteres raktár a fővárosban

MN

2017. október 7., szombat 09:59, frissítve: szombat 13:14

Nyolcszáz négyzetméter alapterületű raktárban keletkezett tűz Budapest XVIII. kerületében, a Besence utca, az Ipacsfa utca és a Közdűlő út által határolt területen – írta honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A fővárosi hivatásos tűzoltók jelentős erőkkel kezdték meg az oltási munkálatokat, a földön kilenc habosított vízsugárral, a magasból pedig létrás járműről működtetett vízsugárral támadták a lángokat az egységek. A tűz nem terjedt túl az épületen.

Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította a helyszínen. A jelentős füstképződés miatt a mobil laboregységet is riasztották, hogy folyamatos mérésekkel vizsgálja a levegő minőségét a tűz környezetében.

 
Egy raktárban keletkezett tűz oltásának utómunkálatain dolgoznak tűzoltók a XVIII. kerületi Besencze utcában
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
 

A raktártüzet már eloltották, 50 tűzoltó 13 járművel dolgozott a helyszínen. Az épületben autógumikat és egyéb alkatrészeket tároltak. A tűzoltók tíz vízsugárral fojtották el a lángokat, a rajok jelenleg az utómunkálatokat végzik – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.