Elhunyt a férfi, akit egyik beosztottja késelt meg Győrben

MN

2018. február 9., péntek 08:31, frissítve: péntek 11:56

A Kisalföld.hu információi szerint életét vesztette az a 43 éves férfi, akit támadója csütörtökön szúrt meg egy késsel az E.on győri telephelyén. Később Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvos igazgatója az MTI-nek megerősítette az értesülést. Elmondta, hogy a férfi hat órán át tartó életmentő műtéten esett át. Nyolcszor szúrta késsel mellkason a munkatársa; a döfések a tüdejét, a szívét és a mellkasi nagyereket roncsolták.

Csütörtök reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy üzem telephelyén verekedés történt, és ennek során egy férfit késsel megszúrtak. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 43 és egy 54 éves férfi összeverekedett, a dulakodás során az 54 éves férfi késsel megszúrta vitapartnerét, majd – eddig tisztázatlan körülmények között – kiesett az iroda ablakán, és meghalt. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében deríti föl az eset körülményeit. Vizsgálatot indított a vállalat is.

Később a Bors azt írta, a helyi E.on igazgatóhelyettese súlyos szív-, mellkas- és tüdősérülésekkel került kórházba. Információik szerint nem a férfi, hanem a cég igazgatója volt az alkalmazott célpontja.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az E.on győri telephelyén történt támadás során életveszélyesen megsérült munkatársunk életét az orvosok minden erőfeszítésük ellenére sem tudták megmenteni” – írta közleményben az E.on, hozzátéve: „Osztozunk a családtagok, barátok és kollégáink gyászában, munkatársunkat saját halottunknak tekintjük”.

Eric Depluet elnök-vezérigazgató közölte: „Mélyen gyászoljuk mindenki által szeretett és megbecsült kollégánkat. Együtt érzünk feleségével, gyermekeivel, családjával és közvetlen munkatársaival. Ezekben a nehéz órákban a család mellett állunk, és megadunk minden tőlünk telhető anyagi és erkölcsi segítséget és támogatást számukra.”

Az E.on arra kérte a sajtó munkatársait, hogy a gyászoló család kérésére tartózkodjanak a tragédiával kapcsolatos találgatásoktól.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.