Elhunyt a férfi, akit egyik beosztottja késelt meg Győrben

MN

2018. február 9., péntek 08:31, frissítve: péntek 11:56

A Kisalföld.hu információi szerint életét vesztette az a 43 éves férfi, akit támadója csütörtökön szúrt meg egy késsel az E.on győri telephelyén. Később Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvos igazgatója az MTI-nek megerősítette az értesülést. Elmondta, hogy a férfi hat órán át tartó életmentő műtéten esett át. Nyolcszor szúrta késsel mellkason a munkatársa; a döfések a tüdejét, a szívét és a mellkasi nagyereket roncsolták.

Csütörtök reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy üzem telephelyén verekedés történt, és ennek során egy férfit késsel megszúrtak. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 43 és egy 54 éves férfi összeverekedett, a dulakodás során az 54 éves férfi késsel megszúrta vitapartnerét, majd – eddig tisztázatlan körülmények között – kiesett az iroda ablakán, és meghalt. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás keretében deríti föl az eset körülményeit. Vizsgálatot indított a vállalat is.

Később a Bors azt írta, a helyi E.on igazgatóhelyettese súlyos szív-, mellkas- és tüdősérülésekkel került kórházba. Információik szerint nem a férfi, hanem a cég igazgatója volt az alkalmazott célpontja.

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az E.on győri telephelyén történt támadás során életveszélyesen megsérült munkatársunk életét az orvosok minden erőfeszítésük ellenére sem tudták megmenteni” – írta közleményben az E.on, hozzátéve: „Osztozunk a családtagok, barátok és kollégáink gyászában, munkatársunkat saját halottunknak tekintjük”.

Eric Depluet elnök-vezérigazgató közölte: „Mélyen gyászoljuk mindenki által szeretett és megbecsült kollégánkat. Együtt érzünk feleségével, gyermekeivel, családjával és közvetlen munkatársaival. Ezekben a nehéz órákban a család mellett állunk, és megadunk minden tőlünk telhető anyagi és erkölcsi segítséget és támogatást számukra.”

Az E.on arra kérte a sajtó munkatársait, hogy a gyászoló család kérésére tartózkodjanak a tragédiával kapcsolatos találgatásoktól.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

A rádiumlányok a női emancipáció hősei voltak, de az életükkel fizettek

„Nyald, mártsd, fesd!” – mantrázták az óragyárakban fillérekért dolgozó fiatal nők, akik szinte másodpercenként ettek a sugárzó anyagból.

Pápay György

A körzetek többségében nem tekinthető lefutottnak a választás

Néhány százalékos országos erősödés számos egyéni győzelmet hozhat az ellenzéknek.

Kuthi Áron, Zord Gábor László, Garamvölgyi Flóra

Miért és hogyan hagyták el Magyarországot? Három történet a több százezerből

A sebész, akit alig ismertek meg a gyerekei. Egy kutató, akit a szakmája hajt. A házaspár, amelyik ösztöndíjjal ragadt kint.

Stier Gábor

„Kijev nem írhat minden bajt a háború számlájára”

Az egykor Viktor Janukovics csapatában dolgozó politológus, Koszty Bondarenko nem csalódott a Majdanban, mert nem is várt tőle semmit.