Feloldották az útzárat + Képek

MB

2012. május 12., szombat 19:09, frissítve: szombat 20:33

Nem került kénsav vagy más veszélyes anyag a szabadba abból a tehervonatból, amelynek utolsó hét tartálykocsija kisiklott és felborult Máriabesnyő és Bag között szombat délután. A rendőrség időközben feloldotta a 3-as főút lezárását.

A 42 tartálykocsiból álló tehervonat balesetével kapcsolatban szárnyra kapott híreket - amelyek szerint többen rosszul lettek a bagi vasútállomáson, amit esetleg valamilyen mérges gáz okozott – Loch Erika határozottan cáfolta. A Pest megyei katasztrófavédelmi szóvivő hozzátette: a korábban közölteknek megfelelően a szerelvény huszadik kocsija, amelyben kénsavat szállítottak, nem siklott ki, és nem is sérült meg.

Fotó: MTI


Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a katasztrófavédelem kérésére lezárták a 3-as főutat Gödöllő és Bag között, elmondta: a lezárás főképp azért kellett, hogy a kármentesítésre a baleset helyszínére érkező járművek - köztük a hatalmas tartálykocsik felállításához szükséges daru - a lehető legkönnyebben és leggyorsabban jussanak a vasúti pályaszakaszhoz. A helyzet normalizálódását követően a 3-as főutat kora este ismét megnyitották a forgalom előtt.

Közölte azt is, hogy a baleset után az érintett vágányszakaszhoz közelítő személyvonatot a nyílt pályán megállították, az utasokat pedig kiszállították. A töltésről a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai kísérték az embereket a közelben lévő máriabesnyői templom melletti parkolóba, ahonnan mentesítő buszokkal mindenkit továbbvittek úti célja felé. A rendőrség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy terhel-e valakit felelősség a tehervonat kisiklásáért – tudatta Beluzsárné Belicza Andrea.

Fotó: MTI


A Mávinform azt közölte az MTI-vel, hogy a Miskolc felé tartó tehervonat üres tartálykocsijainak kisiklása miatt nem sérült meg senki, de áll a vasúti forgalom Aszód és Gödöllő között. A baleset következtében jelentős károk keletkeztek a felsővezeték-hálózatban – tudatta a vasúttársaság, hozzátéve hogy a MÁV szakemberei megkezdték az eset körülményeinek vizsgálatát, valamint az egyik vágány felszabadítását, hogy mihamarabb újrainduljon a vasúti közlekedés. Addig is az Aszód és Gödöllő közötti közlekedéshez autóbuszokat rendelt a cég, több intercity pedig kerülőútvonalon, Hatvan-Újszász-Rákos felé közlekedik.

Fotó: MTI

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.