Korábban a barátnőjét ölte meg a tornyospálcai gyilkosság gyanúsítottja

MTI

2018. január 20., szombat 18:01, frissítve: vasárnap 10:51

A rendőrség már folytatott büntetőeljárást a szombaton Tornyospálcán történt gyilkosság gyanúsítottja ellen – közölte szombat este az MTI érdeklődésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az MTI információi szerint a férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg.

A 36 éves T. Béla szombat reggel több késszúrással végzett 64 éves édesapjával tornyospálcai otthonukban. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták. Fehérvári Marietta elmondta, a korábbi esetről az eljárás jelenlegi szakaszában – nyomozati érdekből – bővebb tájékoztatást egyelőre nem adhat a rendőrség.

Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves, kisvárdai nőt augusztus 17-én egy diszkózás után elcsalta egy elhagyatott helyre, és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit – az orvos szakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel – 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el.

A Blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.