Korábban a barátnőjét ölte meg a tornyospálcai gyilkosság gyanúsítottja

MTI

2018. január 20., szombat 18:01, frissítve: vasárnap 10:51

A rendőrség már folytatott büntetőeljárást a szombaton Tornyospálcán történt gyilkosság gyanúsítottja ellen – közölte szombat este az MTI érdeklődésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Az MTI információi szerint a férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg.

A 36 éves T. Béla szombat reggel több késszúrással végzett 64 éves édesapjával tornyospálcai otthonukban. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták. Fehérvári Marietta elmondta, a korábbi esetről az eljárás jelenlegi szakaszában – nyomozati érdekből – bővebb tájékoztatást egyelőre nem adhat a rendőrség.

Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves, kisvárdai nőt augusztus 17-én egy diszkózás után elcsalta egy elhagyatott helyre, és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit – az orvos szakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel – 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el.

A Blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.