Közel tizenkét év után, Bulgáriában fogták el a körözött magyar férfit

MN

2017. augusztus 11., péntek 17:17, frissítve: péntek 17:22

Még 2005. szeptember 23-án bocsátottak ki nemzetközi és európai elfogatóparancsot sikkasztás bűntett gyanúja miatt S. András Zoltán ellen, a körözés érvényessége 2018. január 23-án járt volna le.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztálya az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés keretében állapította meg, hogy a keresett férfi Bulgáriában bujkál – írja a Police.hu.

A magyar nyomozók közreműködésével a bolgár rendőrök csütörtökön 11 óra körül a bulgáriai tengerpart közelében lévő rejtekhelyén ellenőrizték a körözött személyt, aki először egy más nevére kiállított igazolványt mutatott fel. A bolgár célkörözési nyomozók azonban kétséget kizáróan megállapították a férfi személyazonosságát, akit elfogtak, majd őrizetbe vettek.

S. András Zoltán Magyarországnak történő kiadatásáról a későbbiekben születik döntés.

A szerkesztő ajánlja

Lakner Dávid

Van kiút a csicskáztatás poklából

Tuza-Ritter Bernadett filmrendező a modern kori rabszolgatartásról, a Sundance-szereplésről és az áldozatok esélyeiről. Interjú.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.