Kútba dobta megunt feleségét, 18 év után bukott le

MN

2017. december 7., csütörtök 12:16, frissítve: csütörtök 12:34

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolt a Pest Megyei Főügyészség egy férfit, aki a gyanú szerint 1999 februárjában megölte feleségét.

A vádlott az 1990-es években a feleségével, a bűnügy sértettjével és gyermekeikkel Budakalászon élt. Házasságuk az idő során megromlott, az asszony italozni kezdett. A férfi szabadulni akart a kapcsolatukból. Eldöntötte, hogy a feleségét megöli, a gyilkosságot pedig balesetnek álcázza.

 1999-ben egy februári délelőttön a férfi a házuk udvarán álló kúthoz vezette részeg feleségét; a nőt váratlanul a mélybe lökte, a kutat lefedte, és a segítségért kiáltó sértettet sorsára hagyta.

 A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt.

A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat nem állapított meg idegenkezűséget.

 A 18 évvel később előkerült bizonyítékok viszont férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúját alapozzák meg – állítja a vádhatóság.

Érdeklődtünk a főügyészségnél, hogy milyen jellegű bizonyítékokat említenek vádiratukban de Gyugyi Csilla szóvivő a jelenleg is zajló a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket.

Így az sem derült ki, hogy a kút fedőeleme a káván volt a tűzoltók érkezésekor, vagy sem – ha előbbi történt, az még furcsábbá teszi a történteket, hiszen a kútba zuhanó asszony nyilvánvalóan nem húzhatta magára a fedőt.

 A férfit jelenleg kétszeresen is minősített emberöléssel vádolják, és 20 évig vagy akár életfogytiglanig tartó szabadságvesztésre számíthat.

A bűncselekmény súlya és nagy büntetési tétel miatt a vádhatóság kérte előzetes letartóztatásának elrendelését is.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.

Kerekes Zsolt

„Orbán Viktor tisztában van vele, hogy nagyobb valószínűséggel veszíteni fog”

Az elégtétellel való fenyegetés azt mutatja, a választás utánra is ki van tűzve a feladat: összetartás, ellenállás, visszavágás.

Grimm Balázs

Egy édesanya és az ő halálos beteg kisfia, akiket magára hagyott az állam

Az olcsó gyógyszereket megkapják támogatottan, a drágákat nem, miközben 74 ezer forintból próbál megélni a kis család.