Kúttisztítás közben talált rá a gránátra

tt

2012. augusztus 9., csütörtök 18:35

Kilőtt állapotú gránátot találtak Szigetváron, emiatt csütörtökön több épületet kiürítettek – tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium (HM) sajtóirodája.

A közlemény szerint a Magyar Honvédség tűzszerészei egy feltehetően 76 milliméteres, kilőtt állapotú, úgynevezett orosz kumulatív gránátot találtak, amelyet jelenleg is vizsgálnak.

A gránát miatt a Turbék utcánál lévő körforgalomnál 100 méteres sugarú körben kiköltöztetést rendeltek el, ez tíz lakóépületet, üzleteket és játszóteret is érintett – írta a HM. A második világháborús robbanótestet még szerdán, kúttisztítás közben találta meg egy szigetvári férfi, aki kiemelte, majd értesítette a rendőrséget.

A szakemberek körülkerítették a gránátot. Az MTI úgy tudja, a tűzszerészek csütörtök kora délután tértek vissza a helyszínre, hogy a helyszínen felrobbantsák a gránátot, ám az E.ON áramszolgáltató ehhez nem járult hozzá a vezetékek közelsége miatt. A szakemberek ezért elszállították a lövedéket, hogy a lakóépületektől távol hatástalanítsák. A kiköltöztetett lakók már visszatérhettek otthonaikba.

Bombák a Balatonban

Június 16-án második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetére bukkantak fürdőzők Siófok nagystrandjánál, a tűzszerészek a vízben semmisítették meg. Két héttel korábban szintén Siófokon találtak bombát: az újhelyi strandon a fürdőzők a parttól 200 méterre egy szárnyas aknának látszó tárgyat találtak. Ugyanezen a napon világháborús repeszaknát talált egy fürdőző nő Balatonlellénél.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.