Légpuskával lőtte meg a szomszéd macskát

WA

2012. május 10., csütörtök 12:40

Állatkínzás miatt indított büntetőeljárást a bicskei rendőrkapitányság egy 52 éves óbarki férfi ellen, aki a gyanú szerint egy légpuskával megsebesítette a szomszédja macskáját – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Az esetről az állat tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségen. Azt mondta, amikor hazaért, látta, hogy a szomszéd férfi kezében távcsöves légpuska van, és házuk teteje felé céloz. Húsz perc múlva vette észre, hogy a macska a bal első lába fölött vérzik és a testében lőszer van.

A rendőrök a helyszínre állatorvossal érkeztek, aki eltávolította a lőszert, majd injekciót adott a macskának.

A bicskei nyomozók az 52 éves férfinél házkutatást tartottak, lefoglalták légfegyverét, valamint 39 lövedéket. A férfit előállították a bicskei rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi, aki nem tett vallomást, szabadlábon védekezik. Tettéért két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.