Lopás miatt vádat emeltek egy reptéri rakodómunkás ellen

MN

2018. február 20., kedd 10:04, frissítve: kedd 10:33

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emeltek vádat egy rakodómunkásként dolgozó férfi ellen – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A férfi 2017 tavaszától dolgozott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren mint rakodó. Feladatai közé tartozott az induló és érkező járatok csomagjainak raktérbe történő be-, illetve kirakodása.

A vádirat szerint a 36 éves vádlott 70 ezer forintnak megfelelő értékű eurót lopott el egy utas poggyászából tavaly december közepén. A London–Budapest között menetrend szerint közlekedő egyik járaton a poggyászok kirakodása során a gép rakterében felnyitotta az egyik utas bőröndjét, és abból zsebre tett 220 eurót.

Korábban beszámoltunk arról, hogy mennyire jól szervezetten működik a poggyászok kifosztása a ferihegyi reptéren. A közelmúltban számos eset látott napvilágot. Nem kímélték a reptéri szarkák Babos Tímea bőröndjét sem, felnyitották és eltulajdonították belőle az értékesebb tárgyakat. Nem sokkal később a rendőrség le is csapott arra a két rakodómunkásra, akiknél a házkutatás során megtalálták Babos ékszereit és a parfümjét is.

Repülőtéri forrásaink szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Informátoraink szerint a csomagokat mindig a csomagrakodó munkások fosztják ki. A piszkos munka már a repülőtér épületében, a csomagok szortírozásakor megkezdődik, ám a nagyja vélhetően a repülőgépek csomagterében, rejtve zajlik, ahol négyen pakolnak – egyikük a gép mellett, hárman a gép hasában.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.