Maga sem tudta, miért gyújtja fel ivócimboráját

MN

2017. október 5., csütörtök 07:34, frissítve: csütörtök 08:23

Emberölés miatt emelhetnek hamarosan vádat egy 36 éves budapesti férfi ellen, aki tavaly decemberben máig ismeretlen okból felgyújtotta ivócimboráját.

A gyanúsított és a 49 éves áldozat többször kocsmáztak együtt, de nem voltak barátok: a gyilkosság éjszakáján is együtt ittak, aztán egy VIII. kerületi, Magdolna utcai társasházba mentek.

Itt a fiatalabb férfi váratlanul megütötte a sértettet, majd valamilyen éghető folyadékkal lelocsolta a ruháját, és egy öngyújtóval meg is gyújtotta.

A támadó ezután elmenekült a helyszínről, az égő, jajgató férfihoz pedig egy lakó rohant ki, aki eloltotta a tüzet, és hívta a mentőket. A súlyosan sérült áldozaton már nem lehetett segíteni, kórházba szállítása után meghalt.

A gyanúsítottat a támadás után egy órán belül elfogták a rendőrök: őrizetbe vették, és kihallgatták, de maga sem tudta megmondani, miért gyújtotta fel ismerősét. Az ügyben folytatott nyomozást a napokban befejezték, a BRFK pedig vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnek.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.