Megállapodás a rendőrség és az adóhivatal között

PR

2011. december 12., hétfő 11:56

A szervezetek közös, hatékonyabb fellépését várják attól az együttműködési megállapodástól, amelyet az adóhivatal és a rendőrség vezetői írtak alá.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t hogy a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, valamint a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal.

A közlemény emlékeztet, hogy az adóhatóság és a rendőrség eddig is szoros, egymás munkáját kölcsönösen támogató együttműködésben dolgozott, amelyet a feketegazdaság és a szervezett bűnözés elleni hatékony hatósági fellépés igénye tett indokolttá. A most aláírt megállapodás a szervezetek közös fellépésének hatékonyságát biztosítja majd.

A részletekről szólva a NAV közölte: a megállapodás a hivatali hatáskörben észlelt jogszabálysértéssel kapcsolatos bűnügyi jelenségek kölcsönös jelzésére terjed ki, illetve magában foglalja a felek közötti rendszeres információcserét, a közös feladatok összehangolt, koordinált elvégzését és a szükség szerinti konzultációkat. Ezek mellett a rendőrség segítséget nyújt az ellenőrzések, végrehajtási eljárási cselekmények lebonyolításában, a helyszínek biztosításában is – áll a közleményben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.