Meggyilkolt valutázó: újabb férfi előzetesben

LM

2012. június 11., hétfő 17:33

A pécsi valutázó megölésével összefüggésben a negyedik feltételezett elkövetőt, egy 23 éves rózsafai férfit, hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján közölte, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a múlt pénteken elfogott férfinak is szerepe volt a gyilkosságban. A gyanúsított feltáró jellegű beismerő vallomást tett, a nyomozók ugyanakkor tovább vizsgálják a bűncselekmény körülményeit, hogy pontosan kiderüljön, abban kinek mi volt a szerepe.

A 62 éves bosnyák származású, 20 éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú valutaváltó holttestére május 29-én reggel találtak rá a kertvárosi lakásában. Az MTI értesülései szerint a férfival több mint tíz késszúrással végeztek.

A rendőrség múlt hétfőn vett őrizetbe egy, az áldozatnál takarító 17 éves lányt, annak 35 éves anyját és az anya 42 éves élettársát. A lakásukon tárgyi bizonyítékokat és az áldozat otthonából elvitt értékek egy részét lefoglalták.
Ellenük és a napokban kézre került rózsafai férfival szemben – aki az MTI bűnügyi forrásai szerint az anya másik lányának élettársa – társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. Hárman múlt szerdán, a negyedik társuk hétfőn került egy hónapra előzetes letartóztatásba.
Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az elkövetés módjáról és arról, hogyan akadtak a feltételezett elkövetők nyomára, nem kívánt nyilatkozni a nyomozás eredményeiről tartott múlt heti sajtótájékoztatón. A zsákmánnyal kapcsolatban annyit mondott, hogy az elkövetők jelentős értéket vittek magukkal.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.