17 éves fiú lopta meg az orvost

BL

2012. május 5., szombat 17:25

Őrizetbe vettek egy 17 éves helyi fiút, aki több millió forint értékben lopott el orvosi felszereléseket az ügyeletes orvos gépkocsijából Nagykállóban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

Fedor Rita elmondta: az ügyeletes orvos pénteken éppen egy beteget látott el, amikor a ház előtt parkoló ügyeleti autó hátsó ablakát egy akkor még ismeretlen tettes betörte, és eltulajdonította az abban lévő orvosi eszközöket, műszereket, a sürgősségi ellátáshoz szükséges táskákat a bennük lévő gyógyszerekkel együtt.

A rendőrség a bejelentést követően rövid idő alatt elfogott egy 17 éves fiút, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével – ismertette a főhadnagy. A fiú beismerő vallomást tett, és azt is megmutatta, hová rejtette el az ellopott értékeket, amelyeket a rendőrök lefoglaltak, így a lopási kár megtérült. Az eszközök hiánytalanul előkerültek, azonban egy több százezer forint értékű EKG-berendezés megrongálódott. A fiút lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.