Munkavégzés közben szökött meg egy rab a sopronkőhidai börtönből

MTI

2018. január 12., péntek 13:36, frissítve: péntek 15:32

Munkavégzés közben pénteken megszökött egy fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel.

Mint mondta, a börtön foglalkoztatási programjában részt vevő férfi a déli órákban szökött meg a munkavégzés helyszínéről. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 36 éves férfi fölkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.

Belső vizsgálatot indított a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban  – tette hozzá a szóvivő.

A Police.hu oldalon viszont azt írják, Jakab Istvánt, egy 37 éves férfit keresnek a rendőrök, az eljárást fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanújával folytatják. Kéri a rendőrség, hogy akinek a szökött rab tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információja van, jelentkezzen.

 
 

 

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.