Munkavégzés közben szökött meg egy rab a sopronkőhidai börtönből

MTI

2018. január 12., péntek 13:36, frissítve: péntek 15:32

Munkavégzés közben pénteken megszökött egy fogvatartott a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönből – közölte Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az MTI-vel.

Mint mondta, a börtön foglalkoztatási programjában részt vevő férfi a déli órákban szökött meg a munkavégzés helyszínéről. A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a 36 éves férfi fölkutatását, amely jelenleg is nagy erőkkel tart.

Belső vizsgálatot indított a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban  – tette hozzá a szóvivő.

A Police.hu oldalon viszont azt írják, Jakab Istvánt, egy 37 éves férfit keresnek a rendőrök, az eljárást fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanújával folytatják. Kéri a rendőrség, hogy akinek a szökött rab tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információja van, jelentkezzen.

 
 

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.