Négy dohányboltot rabolt ki a pisztollyal fenyegetőző kapucnis támadó

MN

2017. június 8., csütörtök 10:11, frissítve: csütörtök 12:48

Fél éven belül négy budapesti dohányboltot rabolt ki fegyverrel egy férfi, aki ellen vádat emeltek – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a 32 éves férfi 2016 márciusa és szeptembere között három XXI. kerületi és egy XXII. kerületi dohányboltot rabolt ki valódi fegyvernek látszó riasztópisztolyával. A férfi mindig eltakarta az arcát, a fejére kapucnit, a kezére kesztyűt húzott. A vádlott a dohányboltokban a pisztollyal megfenyegette az eladókat, és a kasszában lévő pénz átadását követelte tőlük. Volt olyan sértett, akinek a fegyvert közvetlenül a homlokához tartotta.

A vádlott 860 ezer forintot szerzett így.

A trafikrablások mellett a férfi augusztusban egy XXI. kerületi postahivatalból is megkísérelt fegyverrel pénzt szerezni. Kora délután megjelent a postánál, és még az üzlet előtt eltakarta az arcát egy sállal, a fejére pedig sapkát húzott, ami a posta egyik alkalmazottjának gyanús lett. A nő ezért egy munkatársával az ajtóhoz szaladt, hogy azt bezárja, amikor azonban ezt a vádlott meglátta, ő is az ajtóhoz futott, elővette a pisztolyát, és az ajtórésbe tette. Az üzlet dolgozóinak sikerült megakadályozniuk, hogy a vádlott bejusson, így a férfi végül elmenekült a helyszínről.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben fegyveresen elkövetett rablás bűntette, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat. Ebben az esetben – a visszaeső elkövetőre és a halmazatra tekintettel – az ezek miatt kiszabható szabadságvesztés felső határa a 20 évet is meghaladhatja – áll a közleményben.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.