Nehézgépjárműveket loptak el Nyíregyházáról

WL

2012. május 2., szerda 14:52

Mezőgazdasági vontatót, autószállítót és kisbuszt lopott el két férfi egy nyíregyházi telephelyről; a 37, illetve 56 éves elkövetőt őrizetbe vették - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Fedor Rita az elmúlt hétvégén történt esetről elmondta: a telephelyre lakatfelfeszítéssel bejutó két gyanúsított a járműveken kívül autóalkatrészeket és kézi szerszámokat, valamint az parkoló tehergépkocsikból több száz liter gázolajat tulajdonított el.

A rendőröknek kedden, a telephelytől egy kilométerre lévő úton tűnt fel az őrizetlenül álló tréler, rajta a kisbusszal. A tulajdonosok ellenőrzése után kiderült, hogy a járműveket ellopták a depóból – ismertette a főhadnagy. A két férfi éppen az ellopott traktort vitte át egy nyírtelki ingatlanra, és mire visszatértek a másik két járműért, a rendőrök már várták őket.

A lopással okozott kár meghaladja a nyolcmillió forintot, ennek jelentős része a járművek lefoglalásával megtérült – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.