Nem tudják, mikorra lehet eloltani az egy hete tartó tüzet Tolnában

NT

2012. augusztus 22., szerda 16:33

Egy hete oltják a Tolna megyei Szakály mellett öt hektáron izzó tőzeget tamási, dombóvári és szekszárdi tűzoltók, de a tüzet egyelőre nem sikerült megszüntetni.

Boros Brigitta, a Tolna megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta: reggel nyolctól este nyolc óráig 10-14 tűzoltó dolgozik az izzó tőzeg eloltásán, szerdán tizennégyen nyolc vízsugárral végzik az oltást.

A tőzeges terület 20-500 négyzetméteres foltokban, ötven centiméter mélységben izzik. A tűzoltók a vizet a Kaposból emelik ki, az oltást azonban nehezíti, hogy a folyóban kevés a víz – tette hozzá. A Kapos vízhozama jelenleg másodpercenként 100 liter, ennek egyhatodát használhatják fel a tűzoltók az oltáshoz.

Törő Péter, az 1500 lakosú település független polgármestere elmondta: a tőzegtűz évről évre visszatérő probléma Szakályban, az idén az aszály is hozzájárult a tűz kialakulásához. „Senki nem tudja megmondani, mikorra lehet eloltani” – jegyezte meg.

Az izzó tőzeg szúrós szagú füstje reggelente körbeveszi Szakályt, a széljárástól függően a Kapos völgyében más településeken, Kurdon, Döbröközön is megjelenik.

A füst miatt Szakályban senkinek nem kellett elhagynia az otthonát, de a falu lakóinak gondot okoz, hogy nem tudnak szellőztetni a házukban – mondta a polgármester.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.