„No-go zóna” Budapesten: kellenek-e rendőrök a villamosra?

MN

2017. augusztus 11., péntek 17:20, frissítve: péntek 17:25

A migrációs helyzet enyhülésével a határon szolgáló rendőrök egy részének fővárosba csoportosítását javasolja Barabás Richárd, az ellenzéki Párbeszéd politikusa. Barabás az utóbbi időszak atrocitásai okán arról is beszélt a Klubrádiónak adott interjújában, hogy a fővárosi 1-es villamos lassan „no-go zóna” lesz.

Emlékezhetünk rá, nemrégiben egy fiatal lányt ütöttek és rángattak meg minden ok nélkül a Stadionok megállónál a szerelvényen, pár napja pedig egy egy másik utasnak a kutyáját rúgták le a járműről a nyitott ajtón át. Különösen sok rémtörténetet hallani a Stadionok vagy a Népliget megálló közeléből, de rossz hírű a Hős utca környéke is. 

Az 1-es villamoson közlekedő modern, spanyol gyártmányú villamosokon ugyan vannak fedélzeti biztonsági kamerák, ám a régebbi, Tatra típusú szerelvényeken nincsenek.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.