„No-go zóna” Budapesten: kellenek-e rendőrök a villamosra?

MN

2017. augusztus 11., péntek 17:20, frissítve: péntek 17:25

A migrációs helyzet enyhülésével a határon szolgáló rendőrök egy részének fővárosba csoportosítását javasolja Barabás Richárd, az ellenzéki Párbeszéd politikusa. Barabás az utóbbi időszak atrocitásai okán arról is beszélt a Klubrádiónak adott interjújában, hogy a fővárosi 1-es villamos lassan „no-go zóna” lesz.

Emlékezhetünk rá, nemrégiben egy fiatal lányt ütöttek és rángattak meg minden ok nélkül a Stadionok megállónál a szerelvényen, pár napja pedig egy egy másik utasnak a kutyáját rúgták le a járműről a nyitott ajtón át. Különösen sok rémtörténetet hallani a Stadionok vagy a Népliget megálló közeléből, de rossz hírű a Hős utca környéke is. 

Az 1-es villamoson közlekedő modern, spanyol gyártmányú villamosokon ugyan vannak fedélzeti biztonsági kamerák, ám a régebbi, Tatra típusú szerelvényeken nincsenek.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Lázár János: Akit Gyurcsány támogat, az a szememben nem vásárhelyi

A miniszter szerint úgy viselkedtünk, ahogy a Rákosi-diktatúrában volt szokás. A vásárhelyi választásról beszélgettünk.

Kuthi Áron

Nincs pénz a magyar múlt megmentésére

Nem csak templomokból áll az épített örökség a Kárpát-medencében. A megőrzésre a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna.

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.