Nők fosztották ki a benyugtatózott nyugdíjasokat

TL

2012. augusztus 2., csütörtök 18:29

Több olyan haláleset történt, amely összefüggésbe hozható azzal az Érd vonzáskörzetében tevékenykedő öttagú bandával, akik időseket fosztottak ki, miután leitatták vagy begyógyszerezték őket – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Kovács Viktória egy lapinformációra reagálva elmondta, hogy valóban történt több haláleset, amely összefüggésbe hozható az érintett elkövetői körrel, ezen ügyek vizsgálata pedig folyamatban van. A sikeres felderítés érdekében azonban a nyomozásról egyelőre semmilyen más információt nem kíván közölni a rendőrség. Az öt nő ténykedése kapcsán továbbra is sértetteket keresnek.

A Blikk korábban arról számolt be, hogy az öregek kifosztására specializálódott bűnözők droggal kábítottak el időseket, akik közül hárman belehaltak a mérgezésbe.

Mint azt Kovács Viktória mondta, a rendőrség lopás, kifosztás, valamint rablás miatt folytat eljárást öt román állampolgárságú nő ellen. A hatóságok a tudomásukra jutott bűncselekményekkel összefüggésben két nőt fogtak el, akik előzetes letartóztatásban vannak, társaik ellen elfogatóparancs van érvényben.

A bizalmukba férkőztek, azután fosztogattak

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett tájékoztatás szerint egy 2009 óta Pest megyében, különösen Érd vonzáskörzetében elkövetett bűncselekmény-sorozat vált ismertté. Az elkövetők – akik nagyrészt nők – különböző elkövetési módszerrel károsítanak meg leginkább idős, egyedülálló embereket.

Az elkövetők a sértettekkel „házalás” közben, valamint vendéglátóegységekben ismerkedtek meg. A bizalmukba férkőztek, sőt, olyan is előfordult, hogy szexuális ajánlatot tettek vagy a figyelmük elterelésével tulajdonították el értékeiket. Több esetben az elkövető a közös italozás után bejutott a leendő áldozata lakásába, ott pedig a sértett ittas állapotát kihasználva – lényegesen komolyabb kárt okozva – nagyobb értékeket tulajdonított el az ingatlanból.

Előfordult olyan eset is, hogy az elkövetők a sértett italába, kávéjába különböző nyugtató, altató hatású gyógyszert kevertek, így az áldozatot teljesen magatehetetlen állapotba hozták akár több órára is, ezt az időt kihasználva pedig szinte korlátlan idejük volt a ház teljes átkutatására és az értékek eltulajdonítására.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.