Olajszállító tartálykocsik siklottak ki Vépen

MN

2017. szeptember 13., szerda 22:41, frissítve: csütörtök 01:06

Öt, gázolajat szállító tartálykocsi siklott ki szerda este a vépi vasútállomáson.

Az egyenként 95 köbméteres tartályok közül négyből ömlik vagy szivárog az üzemanyag, a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai lezárták a baleset helyszínét. Jelenleg is zajlik a műszaki mentés, ami főként a gázolaj átszivattyúzását jelenti ép tartályokba.

A vépi állomásra két, nagy teljesítményű szivattyút és több vasúti tartálykocsit is indítottak – a mentést a szombathelyi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók végzik, helyi önkéntesek támogatásával.

Mivel a baleset nem lakott területen történt, evakuálásra nincs szükség a településen – jelentette a Vas megyei katasztrófavédelem.

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.