Őrizetbe vettek egy uzsorást Kalocsán

MNO-BL

2011. október 5., szerda 11:20

Háromrendbeli uzsora-bűncselekménnyel gyanúsít egy 37 éves kalocsai férfit a rendőrség. A férfi 2005 óta folytat ilyen tevékenységet – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.

Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint a férfit október 4-én vették őrizetbe a Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai. Azzal gyanúsítják, hogy 2005-ben szorult anyagi helyzetét kihasználva 15 000 forintot adott kölcsön havi százszázalékos kamatra a sértettnek, akitől ezt követően 2011. június 7-ig kisebb-nagyobb összegekben körülbelül 100 ezer forintot kapott vissza. A gyanúsított szerint a jelenlegi tartozás további 300 ezer forint.

Egy másik sértettnek 2007 és 2010 között több alkalommal összesen körülbelül 40 ezer forintot adott kölcsön, szintén havi százszázalékos kamatra, akitől összesen körülbelül 800 ezer forintot követelt és kapott vissza.

A nyomozás megállapította azt is, hogy egy harmadik, alkalmanként nála dolgozó személynek 2010 novemberében 21 000 forintot adott, szintén havi százszázalékos kamatra, akitől körülbelül 40-45 esetben a napi fizetéséből alkalmanként három-négyezer forintot levonva, körülbelül 120 ezer forintot követelt és kapott vissza. Amikor a sértett az elmaradt fizetését kérte, a gyanúsított bántalmazással fenyegette.

Az őrizetben lévő gyanúsítottal szemben a Kalocsai Rendőrkapitányság indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését.

A szerkesztő ajánlja

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.

Lakner Dávid

Kádárista prostituáltnak áll a híres magyar színésznő

A Testről és lélekről című film főszereplője, Borbély Alexandra szerint merni kell nagyot gondolni. Interjú.

Póla Gergely

Minden második Orbán Viktoré 2017 kifejezései közül

Szavazzon, hogy a döntőbe jutott tíz szó és szókapcsolat közül melyik legyen a 2017-es év kifejezése.