Otthonukban támadták meg az idős nőket

WA

2012. augusztus 9., csütörtök 13:57

Több idős nőt otthonában megtámadott, majd kirabolt négy tápiószecsői férfi; az előzetes letartóztatásba helyezett bűnözőket legalább húszrendbeli betöréses lopással gyanúsítják – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A tápiószecsői férfiak június végén a hajnali órákban betörtek egy tóalmási házba, majd az ott lakó 74 éves nőt megfenyegették és bántalmazták. Mivel az idős nő önként nem adta át értékeit, a házat átkutatták, s több mint 700 ezer forint értékben vittek el ékszereket, készpénzt és egyéb értékeket. Hasonló módszerrel támadtak meg egy 81 éves tápióbicskei nőt is, aki átadta ugyan értékeit, de a négy férfi mégis felforgatta a lakást, hogy „kiegészítse” a zsákmányt.

A gyanúsítottak elfogásuk után beismerő vallomást tettek. A nyomozók szerint a négy férfi a rablásokon kívül valószínűleg több mint 20 betöréses lopást is elkövetett az elmúlt időszakban Nagykátán és környékén, így a rendőrség tovább vizsgálódik az ügyben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.