Playboy, vállalkozó, gyanúsított: ki is a valóságban Fanni gyilkosa?

2017. december 6., szerda 16:36, frissítve: csütörtök 00:16

Fiatal, jóképű gyerek volt, a szép nők és a szép autók érdekelték – mesélte a dunaújvárosi MSZP alelnöke, Pintér Attila B. Lászlóról, akit most emberöléssel, a VV (Novozánszki) Fanni meggyilkolásával gyanúsít a rendőrség. A gyanúsított információink szerint a playboyok életét élte, illetve próbálta élni: sikerre, ismertségre törekedett, de kísérletei sokszor fulladtak kudarcba.

A gyanúsított csak 26 éves volt, amikor 2010-ben az MSZP színeiben elindult (és a fideszes jelölttel szemben alulmaradt) a dunaújvárosi önkormányzati választásokon. Információink szerint ekkor már egy ígéretesen induló, de félbeszakadó sportkarrier állt mögötte: versenyzett a Dunaferrben és Győr kajak-kenu csapatában, de 20 évesen sérülés miatt fel kellett hagyjon az aktív sporttal.

Ezután Rácalmáson és Kulcson indított amatőr sportegyesületet, és sikeresen diplomázott közlekedésmérnöki szakon. Kissé talán abszurdnak hat, hogy diplomamunkáját egy Fejér megyei börtön forgalomirányításáról írta, de a témaválasztás érthetőbb, ha tudjuk, hogy testvére az említett büntetés-végrehajtási intézetben dolgozik őrnagyként.

A sikertelen önkormányzati megmérettetés után B. László vállalkozások sorába kezdett: Dunaújvárosban, Rácalmáson, Kisapostagon jegyzett be cégeket, szám szerint hatot, de hamarosan ezen a területen is falakba ütközött – cégeit felszámolták vagy épp felszámolják, ő maga pedig eltiltás hatálya alatt áll az Opten adatai szerint.

 

Elértük egy volt üzlettársát is. A névtelenséget kérő férfi annyit mondott, hogy már nagyon nincsenek jóban B.-vel, ilyen kegyetlen gyilkosságot azonban szerinte képtelen lett volna elkövetni.

A férfi közeli ismerősei, rokonai hallgatásba burkolóztak. A volt üzlettárs adta az egyetlen értékelhető nyilatkozatot az ügyben: nem válaszolt kérdéseinkre a gyanúsított bv-tiszt rokona, a kulcsi polgármestert nem tudtuk elérni, az alpolgármester, Fejes Balázs pedig csak kétszer találkozott a gyanúsítottal, így nem sokat tudott róla elmondani. Jellemző, hogy amikor telefonon kerestük B. László egy másik üzleti partnerét, a nő először hívásunk céljáról érdeklődött, majd letagadta magát.

A férfi és VV Fanni kapcsolatáról egyelőre kevés megerősített információ került nyilvánosságra: a Hír Press úgy tudja, hogy B. László szoros viszonyt tartott fent az escort munkákat is vállaló nővel, az áldozat egyik ismerőse pedig arról beszélt, hogy Fanni egy noteszben írta fel ügyfelei nevét.  Az sem kizárt, hogy az áldozat valamilyen zsarolási ügybe keveredett.

Végh László kriminálpszichológus a Magyar Nemzet kérdésére mindenesetre előre megfontolt, de érzelmi alapú – elutasításból, sértettségből fakadó – emberölést valószínűsít. Erre utal, hogy a gyanúsított kötelet, pajszert is vitt magával az áldozat házához a Bors hivatalosan is megerősített információi szerint.

A feltételezett gyilkos ugyanakkor térfigyelő kamerák előtt fektette autóba VV Fanni élettelen testét, a hatóság pedig egészen Dunaújvárosig tudta követni a kocsit.

„Ha nem alacsony intellektusú elkövetőről van szó, akkor az sem kizárt, hogy öntudatlanul szeretné leleplezni magát vagy tettét – mondta kérdésünkre Végh –, a gyilkossággal pedig azt üzenhette, hogy nem viseli el a lealacsonyítást, a személyes elutasítást.”

A dunaújvárosi férfit jelenleg személyes szabadság korlátozásával és emberöléssel gyanúsítják, de nem tett beismerő vallomást. A rendőrség továbbra is eltűntként kezeli Novozánszki Fannit, valószínűleg azért, mert még nem találták meg holttestét.

B. László fényképe, adatlapja továbbra is elérhető a Facebookon, és ártatlanság vélelme ide vagy oda, a hozzászólók halálos fenyegetéseket küldenek neki, egyértelműen VV Fanni gyilkosának tartják.

 

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.