Rendőrök védik az M5-ös autópályán történt lövöldözés túlélőjét

MN

2017. december 6., szerda 20:46, frissítve: szerda 21:10

Egy szegedi kórház traumatológiai osztályán ápolják a csengelei lövöldözés túlélőjét, fokozott rendőri védelem mellett – írja a Csongrádhír.hu. A cikk szerint az életmentő műtéten átesett áldozat kikerült az intenzív osztályról, és kórterme előtt állig felfegyverzett rendőrök óvják életét.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám ő információik szerint érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, és nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat.

Az RTL híradója korábban közölte, hogy két ismeretlen férfi intette le az osztrák rendszámú, ezüstszínű Fordot, amikor kihajtott az autópálya csengelei pihenőjéről. Ahogy az autó megállt a gyorsítósávban, a támadók azonnal fegyvert rántottak, rálőttek a bent ülőkre, és elmenekültek. A sofőr azonnal meghalt, a mellette ülő negyvenöt éves férfit pedig két lövés érte, az egyik a hasán, a másik a lábán sebesítette meg.

A rendőrség kedden délelőtt közölte, hogy hajnalban súlyos életellenes bűncselekmény történt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. Egy ember a helyszínen meghalt, és egy megsérült.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Tarlós István úgy látja, nem feltétlenül kell a mobil gát a Rómaira

Budapest főpolgármestere szerint rendben van a 3-as metró felújítása, és kitart a Fidesz támogatása mellett. Interjú.

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

Hazánk riasztó mértékű kettéosztottságáról mesél országszerte a tűzifa

A politikusok tulajdonképpen azzal büszkélkednek, hogy a hozzájuk tartozó falvakban mennyi szegény ember él.

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.