Rendőrök védik az M5-ös autópályán történt lövöldözés túlélőjét

MN

2017. december 6., szerda 20:46, frissítve: szerda 21:10

Egy szegedi kórház traumatológiai osztályán ápolják a csengelei lövöldözés túlélőjét, fokozott rendőri védelem mellett – írja a Csongrádhír.hu. A cikk szerint az életmentő műtéten átesett áldozat kikerült az intenzív osztályról, és kórterme előtt állig felfegyverzett rendőrök óvják életét.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám ő információik szerint érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, és nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat.

Az RTL híradója korábban közölte, hogy két ismeretlen férfi intette le az osztrák rendszámú, ezüstszínű Fordot, amikor kihajtott az autópálya csengelei pihenőjéről. Ahogy az autó megállt a gyorsítósávban, a támadók azonnal fegyvert rántottak, rálőttek a bent ülőkre, és elmenekültek. A sofőr azonnal meghalt, a mellette ülő negyvenöt éves férfit pedig két lövés érte, az egyik a hasán, a másik a lábán sebesítette meg.

A rendőrség kedden délelőtt közölte, hogy hajnalban súlyos életellenes bűncselekmény történt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. Egy ember a helyszínen meghalt, és egy megsérült.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.