Rendőrök védik az M5-ös autópályán történt lövöldözés túlélőjét

MN

2017. december 6., szerda 20:46, frissítve: szerda 21:10

Egy szegedi kórház traumatológiai osztályán ápolják a csengelei lövöldözés túlélőjét, fokozott rendőri védelem mellett – írja a Csongrádhír.hu. A cikk szerint az életmentő műtéten átesett áldozat kikerült az intenzív osztályról, és kórterme előtt állig felfegyverzett rendőrök óvják életét.

A rendőrségnek sikerült kihallgatni a túlélőt, ám ő információik szerint érdemi adatokkal nem tudott szolgálni. A kizárólag németül kommunikáló áldozat nem ismerte támadóikat, és nem tudja, miért akarták lemészárolni őket. Arról sincs tudomása, hogy a helyszínen elhunyt társa ismerhette-e a gyilkosokat.

Az RTL híradója korábban közölte, hogy két ismeretlen férfi intette le az osztrák rendszámú, ezüstszínű Fordot, amikor kihajtott az autópálya csengelei pihenőjéről. Ahogy az autó megállt a gyorsítósávban, a támadók azonnal fegyvert rántottak, rálőttek a bent ülőkre, és elmenekültek. A sofőr azonnal meghalt, a mellette ülő negyvenöt éves férfit pedig két lövés érte, az egyik a hasán, a másik a lábán sebesítette meg.

A rendőrség kedden délelőtt közölte, hogy hajnalban súlyos életellenes bűncselekmény történt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. Egy ember a helyszínen meghalt, és egy megsérült.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.