Részeg férfi támadt a rendőrökre Ferihegyen

MN

2018. január 18., csütörtök 12:31, frissítve: csütörtök 12:57

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 35 éves brit férfit, aki a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren erőszakkal akadályozta, illetve bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket – közölte az ügyészség.

Mint írta, január 5-én reggel a Repülőtéri Rendőr-igazgatóság egyik beosztottja szolgálati feladatokat látott el a repülőtéren, amikor segítséget kértek tőle, mert egy brit férfi az egyik reptéri ruhaüzlet előtt ittasan agresszív magatartást tanúsított.

A civil ruhában lévő rendőr alezredes a férfihoz lépett, de mielőtt magát igazolni tudta volna, illetve rendőri intézkedést kezdeményezett volna, a férfi nagy lendülettel fejen ütötte, aminek hatására elesett. Ezután a férfi a rendőr alezredessel a földön dulakodni kezdett.

A közben helyszínre érkező két törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség beosztottjai a vádlottal szemben további agresszív magatartása miatt testi kényszert és bilincset alkalmaztak. Ennek során a férfi az egyik intézkedő rendőrt ököllel mellkason ütötte.

Az intézkedő rendőrök a vádlottat a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték, aki támadó, agresszív fellépésével még ekkor sem hagyott fel: előállítása közben hátrafelé rúgva megpróbált egy harmadik intézkedő rendőrt elgáncsolni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a brit férfit kétrendbeli, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A férfit egy év börtönbüntetésre ítélték, a szabadságvesztés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették, illetve Magyarország területéről egy évre kiutasították. Az ítélet jogerős.

A szerkesztő ajánlja

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.

Molnár Csaba

Az amerikai elnökválasztást befolyásoló orosz trollok mindennapjai

Tizenhárom orosz a Facebook és Twitter segítségével dróton rángatta az amerikai választók tömegeit.