Részeg férfi támadt a rendőrökre Ferihegyen

MN

2018. január 18., csütörtök 12:31, frissítve: csütörtök 12:57

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 35 éves brit férfit, aki a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren erőszakkal akadályozta, illetve bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket – közölte az ügyészség.

Mint írta, január 5-én reggel a Repülőtéri Rendőr-igazgatóság egyik beosztottja szolgálati feladatokat látott el a repülőtéren, amikor segítséget kértek tőle, mert egy brit férfi az egyik reptéri ruhaüzlet előtt ittasan agresszív magatartást tanúsított.

A civil ruhában lévő rendőr alezredes a férfihoz lépett, de mielőtt magát igazolni tudta volna, illetve rendőri intézkedést kezdeményezett volna, a férfi nagy lendülettel fejen ütötte, aminek hatására elesett. Ezután a férfi a rendőr alezredessel a földön dulakodni kezdett.

A közben helyszínre érkező két törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség beosztottjai a vádlottal szemben további agresszív magatartása miatt testi kényszert és bilincset alkalmaztak. Ennek során a férfi az egyik intézkedő rendőrt ököllel mellkason ütötte.

Az intézkedő rendőrök a vádlottat a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték, aki támadó, agresszív fellépésével még ekkor sem hagyott fel: előállítása közben hátrafelé rúgva megpróbált egy harmadik intézkedő rendőrt elgáncsolni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a brit férfit kétrendbeli, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A férfit egy év börtönbüntetésre ítélték, a szabadságvesztés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették, illetve Magyarország területéről egy évre kiutasították. Az ítélet jogerős.

Legolvasottabb cikkek

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.